Veckans kombo!

Ber om ursäkt för den sena uppdateringen, händer det inte på en fredag händer det på en söndag.

Tillåt mig presentera veckans kombo:

*trumvirvel**trumvirvel*

*Baradish*
MJUKGLASS MED PÄRONSMAK + LAKRITSPIPAÄts med fördel på följande vis; En tugga av pipan och sedan lapa i sig mjukglass med biten fortfaraden i munnen. Alternativt använda lakritspipan som sked och på så vis smaska, snaska och slicka i sig härligheten.

enjoy


För frågor och vidare information, vänd er till er läkare eller apotekare.

Tusen år till tenta samma dag

Sitte ri skolan med kaffe el grande från Donken och försöker hålla mig på topp till tentan om två timmar. Det är verkligen ingen hit att ha tenta på eftermiddagen. Särskilt inte med start klockan 14. Det är ju precis så man börjar tappa geisten för dagen.

Pappa bjöd på lunch i alla fall, och så råkade jag köpa en liten väska på kupolen när jag var där och slog ihjäl tid.

För det här med att slå ihjäl tid blev en nödvändighet eftersom jag gick upp kl.06, för att börja en tentaföreläsning klockan 9. Som tog ca 45min... hejja.

men jag har laddad med choko och macka.. och nu kaffe förstås. Förhoppningsvis får jag inte stora bajssjukan bara för det nu.

Huppeltuppel skillemanndikk... FAKTARUTA: Dikdik=världens minsta hjort. *den har liksom en pyttekort snabel till nos som den viftar med och ser ut att vilja säga "dikdik-dikdik".

*börjar nog bli lite koffeinpuckad*

Åter till tidsödande slösurf...

tentaångest/T

Vattenblåsa deluxe

Eventuellt äckelinläggsvarning för känsliga läsare:

Idag var dagen då jag fattade ett beslut om att jag inte tänker gå omkring på en vätskefylld kudde längre. De nya träningsskorna har med än generöst närt en blåsa på min ena häl så att den under två veckors tid har kunnat växa sig stor och stark. Slutarean var ca 2x5cm. (+ca 0,5cm hög)

Idag stack jag så hål på den och kunde med en liten smidig operation hålla upp ett litet hål i skinnet och på så vis hälla (ja, hälla) ut vattnet. Utan att överdriva skulle jag uppskatta mängden till 1-2matskedar vatten.

Kul med operation!

<---le piedNackdelen är att det efteråt inte har känts så skönt att kliva/skava på hälen vilket har lett till en påtvingad vilodag. Det är aldrig kul. Så nu har jag varit rastlös hela kvällen och slökollat på TV.

Förhoppningsvis har det torkat ur så pass till imorgon att jga kan dölja fanskapet med compeed. (<--ännu en av guds gåvor till mänskligheten)

Huppeltuppel, ska spela lite struntspel nu och förhoppningsvis somna i tid trots understimulering. Imorgon är det dags för tentamen....

Kuddfot/T

Frukosten betyder allt!

Frukost är verkligen min favoriträtt. Jag skulle lätt kunna leva på bara frukost. Frukost till frukost, lunch och middag. (Mellanmål är ju ungefär som frukost).

Jag försöker att variera frukosten så mycket det går med ägg (stekta, kokta eller scramblade), mackor, flingor och mjölk, gröt...

Idag blev det grovruta med rökt skinka och keso, det obligatoriska jätteglaset med vatten och kaffe i nya favvokoppen (tack igen fröken blödarsjuka).

                   
Idag är dagen före HÖK-tentan, så planen är väl att jag ska sitta och få rätsida på alltifrån arvsrätt till associationsrätt och fastighetspant. *spontanhatar fastighetspant en stund*

ABL/T

Snel ijen

Tänk vad en halv natts sömn kan göra för humöret. Var så irriterad igår att jag inte somnade förrän framåt 02. Ändå var jag inte nämnvärt trött när jag gick upp fyra timmar senare för att gå morgonpromenad. Underbart när det är varmt redan på morgonen. Sommaren är här. <3

Redovisningen gick jättebra och v har fått godkänt på alla inlämnade PM. På luchen kom älskling till borlänge och vi käkade thaimat på CocoThai. Sen handlade vi änligen inte bara en, utan hela TVÅ nya stekpannor!!

Tillbaka till skolan och beredd på ett utbrott på läraren som har så svårt att bestämma sig. Det visade sig dock att han gått order uppifrån och direkt vidarebefordrat dessa i mail. Naturligtvis, synd att han får ut för deras skit, synd att vi får ut för hans...

Genomgången var dock väldigt givande så jag är glad att jag gick dit.

Kom hem vid 17, tankade, handlade, käkade melis och sprang sedan en vända runt haggården. Måste ju börja mjukträna lite på asfalt inför blodomloppet på tisdag.

Nu har jag duschat, lagat mat, ätit och ligger och kollar på NCIS. Om en halvtime är det dags för säsongsavslutning för The Mentalist. Det är bra på ett vis eftersom jag slipper missa något avsnitt under loppet. Hoppas man vinner salami.

De nya grannarna var här igår och kollade in lägenheten också. Det blir nog bra det där tror jag. De verkar jättetrevliga och eftersom världen (och Hedemora i synnerhet) är så liten har naturligtvis han och jag växt upp på samma gata och hon är kusin till en av mina bästa vänner. Tänka sig...

Blev ett långt inlägg idag. Men nu är reklampausen slut.

NCIS/T

Ömsesidig respekt?

Det är alltid lika trevligt att känna sig väl omhändertagen och respekterad som student. Det är tur att vi studenter inte har något annat liv (eller andra kurser) så lärare kan ändra scheman, tentamenstider och liknande utan längre varsel än några timmar eller dagar.

Högskolan Dalarna, återigen utbildningarnas slasktratt. På frågan om det finns någon gräns för hur sent en tentamensdag eller tid kan ändras ges svaret "det finns inga sådana restriktioner, ni får hålla koll helt enkelt". Med andra ord kan det ändras så sent som samma dag. Tur som sagt, att studenter inte har något annat för sig än att sitta och uppdatera Fronter och tippa på tå för att när som helst kunna ila iväg till Högskolans lokaler, ivriga att lära från alla dessa kompetenta föreläsare.

Nu är det tredje gången tentamenstiden ändras. Först tidigarelades den en dag, sedan (två dagar innan själva tentamenstillfället klockan 19.00) kommer ett mail om att tiden ändrats från 09-13 till 14-19. Jamen absolut, det är lugnt jag har inget för mig.

Till saken hör att bara fem minuter tidigare har läraren i fråga skickat ut ett mail om att morgondagens (Ja, morgondagens) tentagenomgång är flyttad framåt och inte längre är från klockan 10, utan börjar först klockan 13.30. Tack för det! "hoppas det inte ställer till olägenheter för er" står det i mailet. Klart som fan det gör. Det var ren tur att jag kollade mailen igen. (kollade senast klockan 18.30 och eftersom inga ändringar kommit in antog jag att det var det som gällde. Men så är jag en dålig student som inte uppdaterar fronter fram till 24.00.... kul med respekt.


Undrar hur många lyckliga studenter som kommer att vilja sitta och vänta i skolan i fyra timmar för att de kollat mailen sista gången före klockan 19.00 kvällen innan?


Det är tamejfan så man skäms!

Det dåliga är att jag i irritationen kan ha skickat iväg ett spydigt mail, vilket kanske ändå inte är alltför smart så nära inpå tentamen, men det struntar jag ärligt talat i. Man kan inte bete sig hur som helst bara för att man är lärare och för dum för att säga ifrån sig när man blir ålagd för mycket arbete. Jag tar för i helvete lån för det här!

GaH ! Vad arg jag blir. Det ska bli SÅ skönt med sommarlov.

Blir lätt att sova nu. Känns kul och motiverande att redovisa imorrn och sen sitta på skolan hela dagen. Usch, negativitetsmonstret har mig i sitt grepp. Med ofantlig tur har receptionen öppet så man på nåt vis kan få tag i någon som har något som helst ansvar och meddela denna om att det faktiskt inte är OK. Att det faktiskt inte fungerar.

Tänkte skriva ett trevligt inlägg om mysig gympaträning och brevskrivning, men det blev det då verkligen ingenting av med. Nu ska jag lägga mig förbannad.Tack för mig.

Nötter/T

Morgonåska?

Vaknade i Floda i morse av ett sjudundrans åskväder. Jag tror det är första gången jag varit med om att det åskat på morgonen. Häftigt faktiskt. Trots förmiddagsregn var det en skön söndag. Sitta på dass med dörren öppen och utsikt över sjön (rekommenderas när det är tillräckligt sent för att risken att någon ska passera utanför är minimal) lyssna på måsarnas "plu-eeöööu", barfota i gräset, äta god mat, kaffefika, sova middag... Det blir inte mycket bättre än så.

Nu på kvällen var vi ute och busade på brunnsjöliden, plankade under gindarna ut, tog en sväng över Hedemora camping vid brunnsjön (vilket toppenställe) och andades en stund. Nu ligger vi i soffan och kollar på X-men the last stand och suckar över 4:ans påfund med nyheter mitt i filmen. Strålande.

Saker som rimmar på ost:
prost
sydost
nordost
eh...

Ännu svårare, saker som rimmar på saltlakrits:
................
............
.....
beats me.

Nog för helgen, över och ut.

ost/T


Veckans kombo!

Veckans Kombo kommer att innebära att jag varje vecka testar mer eller mindre otippade kombinationer av födoämnen som skulle kunna vara gott. Tips och förslag på otippade kombos tas gärna emot och så länge det är ätligt är det testbart.


 veckans kombo  är:
.
.
.
*trumvirvel*
.
.
.
.
*fortfarande trumvirvel*
.
.
.
.
.
DIGESTIVEKEX + LEVERPASTEJHel Ok faktiskt, och jag kan garantera att det är godare än det låter. Passar bra till frukost, alternativt mellanmål och serveras till fördel tillammans med kall mjölk.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KG var med på morgonpromenad idag. Trivsamt. Solen skiner sporadiskt och det är varmt ute, så snart tvätten är avklarad ska jag åka till far för att byta olja i forden och sen drar vi nog till Floda en sväng.
Det får bli vilodag idag också tror jag bestämt, om inte jag blir galet sprinsugen inom några timmar förstås.

Nu ska tvätten hängas och sen börjar dagen. (Alla som inte trodde jag skulle ta tag i HÖKens tentaplugg idag heller får förmodligen rätt.)

kombo/T

Stackars kalle klättermus...

Lille Kalle klättermus
byggde sig ett litet hus.
Ett litet hus av stock och sten
och en pall för att vila sina trötta små ben.
Pallen var dock gjord av snus
så stackars kalle klättermus
trillade i sitt lilla hus
slog sönder ett litet krus
välte omkull ett litet ljus
som brände ner hans lilla hus.


Skulle kunna vara ett exempel på en tysk barnramsa eftersom den tyska uppfostringen av barn går ut på att skrämma dem till lydnad. (Någon gång ska jag kopiera texter som handlar om pojkar som inte vill äta sin soppa och dör, pojkar som inte ser vart de sätter sina fötter, så de trillar ner i vattnet och dör, pojkar som suger på tummen så det kommer en skräddare med en jättestor sax och helt sonika klipper av tummarna.)


Bilden är naturligtvis på årets mus; Olle.


Åter till Atiebolagslagen/T

Ledig dag

Första dagen på länge som jag varit avsiktligt ledig hela dagen. sovmorgon, äggfrukost, sen morgonpromenad...

Grillade nyss hemma hos föräldrarna och käkade tårta för att fira Farfars födelsedag. Mysigt.
Dagen borde ännu bjuda på en motionsrunda.. men idag är en sådan dag när det verkligen inte lockar....

Funderar på att ta efter JJ och hitta på ett återkommande tema här i bloggen. Vore kanske kul...
Just idag tryter motivationen än så länge, men vi får se vad morgondagen för med sig.

Flodhäst/T

Maskvandring

Nu börjar det likna nåt. Jag måste ändå säga att jag är lite imponerad av mig själv. Det må vara att det går sakta, men det går åtminstone framåt.

Undrar om maskar har magar eller om det liksom blir relativt beroende på åt vilket håll de kommer upp ur jorden..?

html-hacker/T

Måndag på en onsdag

Det är så det känns. Fick äntligen tummen ur röven och gjorde min del av marknadsanalysen. Det är oväntat roligt och kreativt att sitta och fundera hur man ska formulera frågor, i vilken ordning de ska komma och vilka svarsalternativ som kommer att ge bäst utdelning i slutändan.

Lunchade på Wienan idag ige. Det måste bli någon ordning på matlagningen, det finns inte pengar till att leva som vi gör. Jag tror jag äter upp ca 60-70% av alla mina pengar. Känns ju lagom kul.

Nu är jag så ledig på riktigt för reasten av dagen. trodde det var afrikansk dans ikväll, men det verkar inte så. Kanske är läge för en vilokväll istället?

Ja just ja, jag tänkte ju maxa i spåret igår, men halvvägs glömde jag bort vad klockan stod på när jag började. dock verkar det troligare att jag sprang på 25min än 35 (som det tar när man joggar hela vägen) så jag tror det gick väldigt bra med tanke på att målet var att komma under 30min. dock msået jag göra om testet med riktig tidtagning innan jag blir alltför glad.

Anmäld och klar inför blodomloppet den 2:a juni är jag i alla fall. Medlem i laget "säterjäntorna" (sjukt pinsamt) med väntad salami vid målgång.


intefrånsäter/T

ofrivilligt frivillig

Råkade somna om i morse, (och med somna om menar jag sket i att klockan ringde) vilket resulterade i ofrovilligt frivillig sovmorgon. Planen var annars den att jag skulle komma igång med tentaplugget så tidigt som möjligt men istället blev det sen och kort morognpromenad med älskling til ICA för att handla frukost.

En gigantisk kopp kaffe och lyxmacka senare, sitter jag och bloggar medan jag för allt vad jag är värd undviker att ens ta i böckerna. Härligt med självdiciplin.


Kändes soft i spåret igår, så idag är jag sjukt pepp på att försöka få ner tiden till under 30min. Det går. Bara mina fötter håller. De nya skorna ska vara "top knotch" (jag frågade skogubben) men tills de är ordentligt ingådda plågar de mina fötter. 2cm blåsa på hälen och småtår som ser ut som köttfärs. Jag bjuder på smaskiga detaljer. Varsågoda.

Men som farbror Barbro säger; "Det finns inga genvägar!" Nya skor måste gås in och därmed basta.

Sliter som ett aber med bloggens utformning också. Nu tror jag dessutom att jag har lyckats förstöra grundkoden på nåt vis så det inte går att ändra lika lätt. Känns helt galet taggande att börja om från början, men jag har kanske inget val....

Man skulle vara fena på dethär med data....

Så, om man skulle ta tag i sitt liv och sätta igång då kanske? ska bara kolla fejjan.... och borsta tänderna.... och mailen... och sätta igång en tvättmaskin.... kanske hämta en tröja... och...

och.../T

Regn...

Igår var det en hektisk dag. Hann knappt vakna innan min kära moder meddelade att hon skulle iväg och kolla in en hundras i Köping. Kromforländer.

Den visade sig vara hur trevlig och mysig som helst, både som valp (överraskning) och vuxen.Hann hem och vända innan vi drog vidare till Långsta på fisketur. 3 gösar och en abborre senare frös vi hemöver och klämde en pizza. Därefter var det tid att sammanställa den del av ett arbete som skulle vara klart idag innan dagen äntligen var slut.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Upp i måndagsottan, morgonpromenad (klarade mig undan regnet), frukost och skola. Lunchen var inte mycket att hänga i granen, några coctailtomater och en korv... ska nog laga lite riktig mat nu, för det kommer att behövas om vi ska orka prestera i spåret ikväll. I regnet... lovely.

När jag var liten fanns det en slags docka som hette "Lady Lovelylocks". I serien ingick även hästar och hundar i olika färger och med svallande hår... Undrar om det till och med gick på Tv...

Nu lagar darling mat, så jag slipper. Nalle!

Gös/T

Är det Ok med veckoblogg?

Antingen är det ett tecken på att det inte händer så mycket i livet att det finns något att blogga om, (vilket känns rätt B) eller så är det en följd av att det händer tillräckligt mycket i livet för att det inte ska finnas tid att blogga om allt.

Skulle jag säga själv så är det nog mest det senare som tur är. Samtidigt blir det liksom någon form av låsning när man väl ska sätta sig ner och skriva om det som varit. Fika med vännerna, de som bjuder på mat, motion med grannen, morgonpromenaderna... vardagen är rätt nice. Två veckor kvar till sommarlov. Försöker att inte tänka på att det även innebär två veckor kvar till slutgilig redovisning samt två tentor.... Förhoppningsvis lutar det även åt lite extraarbete, väldigt luddigt än så länge, men jag hoppas helt klart. Träningen går väl, och inspirationen lurpassar runt närmsta hörn.

Idag köpte jag ramar på Strået. Ska bli kul att spänna upp lite dukar på dem och kladda på färg. Förmodligen kommer jag inte att tentaplugga idag heller. Det får ordna sig. skogspromenerade med älskling och såg en ickurra också.Blev länkad till en blogg som gav blandade känslor. Först skrattade jag så jag nästan kräktes. Sen insåg jag att det förmodligen är på riktigt, och då skrattade jag ännu mer. Sen slog det mig att det förmodligen är på riktigt och skrattet fastnade i halsgropen.
Att det är så en tonårstjej förväntas vara...? Handlar det verkligen bara om yta? har det gått så långt? Handlar det om att förstöra kroppen, svälta sig själv och samtidigt lägga ut eländet för allmän beskådan(/beundran/beklagan). I alla tider har människan faschinerats av vad jag vill kalla "freakshows". Från att udda människor visats upp på karnevaler och cirkusar, till dagens uppvisning via allehanda freakshowdokumentärer på Tv och bloggar. Man visar upp "freaksen" eller "missfostren" för att alla "normala" människor tillsammans ska kunna titta, skratta, peka och förfasas medan de med skräckblandad förtjusning kan glädjas åt att det inte är dem alla tittar på. Glädjas åt att uppmärksamheten kan riktas bort från det egna livet och ut mot ett som är "sjukt".

Ändå roar det mig. Jag rår inte för det. Jag skrattar mer samtidigt som jag skäms, och hela tiden undrar en liten röst: vart är det stackars barnets föräldrar.............

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tydligen krävs numera inloggningsuppgifter för att kunna se bloggen, vilket faktiskt är riktigt bra. Någon, någonstans har snuddat vid en tanke om integritet...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu ska jag dra vidare ner i källaren för att se på bröderna G som ska pimpa ett åk.God helg/T

mini som lirar

Cake mania

Måndagskvällen var den bästa på länge. Underbar promenad med JW, som vanligt. Jag får så mycket styrka av den människan. <3 Sen drog jag vidare till Norberg (igen, jämt i norberg) för laserbehandling av diverse oönskad kroppsbehåring, ska bli spännande att se om det funkar. När jag kom hem var det snabba ryck för att hinna få i sig ett par knäckemackor och en halvliter vatten innan hela byggnaden drog iväg på utomhusgymping. Det var så obeskrivligt kul att få sällskap dit och stå och studsa och stimma tillsammans. Älsk, jag, S och mini.

Efter gympingen skyndade vi oss hem, för att än en gång dra vidare, denhär gången tillbaka till Borlänge (jämt i borlänge) för att se Wolverine på bio. Klart godkänd och framför allt: Ögonlyx utan ände....

*prrr...* ;)

Efter att ha ätit lite kvällsmat på Max åkte vi så hem och däckade direkt.

-------------

Idag var det upp i ottan som gällde för att hinna med morognpromenaden innan det var dags att sätta sig vid datorn och skriva ihop något snärtigt om internationell marknadsföring. Och här har jag så blivit kvar hela dagen. Förutom en liten stund när grannarna kom upp en sväng och KG lärde mini att spela gitarr.
Det har inte blivit enbart arbete, har fastat rätt hårt i Cake mania men planerar att spela slut på det så snart som möjligt för att ha det överstökat. Snart är det dags för en liten tur på berget igen. På torsdag får det bli vilodag från motion. Tänkte ta imorn, men då är det afrikansk dans och det är ju så roligt att skaka på rumpan.

Vi har ingen TV heller, galenskaper.. tydligen är det diverse omständigheter utanför vår makt som lett till att TVn helt enkelt stängts av. Vilken annan dag i veckan som helst hade jag inte brytt mig, men just ikväll är det ju The Mentalist... Drar nog hem till päronen, för det vägrar jag missa! Bah!

Nå väl säl.
säl/T

När det inte låter plulung

Måndag igen då, veckorna går bara fortare och fortare. Om ca 40min borde JW komma förbi så vi kan ta en liten trivselpromenad innan det börjar regna igen. Morgonvändan övklarades i regn. Klockan stör vid 06, trött som ett as och hör hur det öser ner utanför. Vissa dagar är det lättare att gå upp och ut än andra...

Hade sista föreläsningen på HÖKen också. Skönt. Tror jag. Beror på hur det går på tentan om tre veckor.

Igår råkade jag cykla till Norberg. Tänkte kolla upp en grej och vart det låg. Helt fantastiskt impulisivt och efter att ha skruvat och pumpat och meckat med cykeln bar det av på en liten nätt premiärrunda bestående av 27km uppförsbacke och motvär utan skådad make. När jag väl kom fram till skylten:

Var det 7 fucking kilometer kvar!! Dock klarade jag mig från regn nästan hela vägen. Pausade varje timme, tittade på vitsippor, käkade kexchoklad
och sedan hem igen.
Det sjukaste var att vinden INTE vände på vägen hem, så jag kunde njuta av medvind och nedförsbacke så gott som hela vägen. Dit tog det 2 timmar, hem 1 timme och 20min, så det var lite skillnad. Stumheten var påtaglig sista backen...

Kul när man börjar orka lite mer, och kan ge sig ut på liknande galenskaper och tycka att det är trevligt och kul, även om det är lite arbetsamt.

När jag kom hem vankades makaroner och korv hemma hos föräldrarna, och efter maten kom svåger och J förbi med munkar. Kaffefikat senare käkade vi pizza och rockade guitarHero en stund innan jag slängde mig på sängen för en stund med "Marley&me".

Det börjar dra ihop sig för semesterplanering också. Vilket kanske låter lätt men för mig är det allt annat. Det finns så mycket jag vill göra i sommar, men de finansiella medlen är så att säga begränsade och av nån anledning är jag rädd att välja fel och därmed vara tvungen att välja bort något som jag egentligen vill göra. Helst vill jag planera så lite som möjligt. Ta dagen som den kommer hela sommaren och verkligen bara vara. Helst... Så gott som hela livet handlar ändå om planering, planering, planering. Just i sommar har jag ingenting fast inplanerat, det skulle vara fint att fortsätta ha det så. Det är vad jag vill.

Nu ska jag dricka vatten och kanske spela lite cake mania istället för att plugga.

Kaka/T

Bara för att den är så fantastisk....Hjärtat- Galenskaparna & After Shave

Hur var det nu med helg?

Det känna faktiskt som en riktig lördag idag. Inget plugg som måste göras (därför skjuts även det som finns att göras upp tills imorn) och inget annat jobbigt heller som tar tid. Planerna för dagen är softa, även om jag blev lite stressad i morse när mobilen började pipa oavbrutet så fort jag slagit upp ögonen. På tok för nyvaken för att kunna fatta beslut.

En frukost och en morgonpromenad senare är dock läget under kontroll igen. Vädret är ömsom strålande ömsom hotar det att börja regna. Hoppas det blir uppehåll hela dagen, så marknaden går bra.
ttp://www.turistbyran.hedemora.se/bilder/startsidan/marknadstivoli%5F2.JPG
Jag minns när marknaden var den första axelbrännans dag. Första dagen för året då man kunde vara ute hela dagen i bara linne. Rosiga kinder och rödbrända axlar hörde liksom till, lika mycket som karusellerna och marknadsgodiset.

Om ett par timmar kommer Grodflickan förbi och vi ska fixa om hennes hår. Jag hoppas hon kommer snart så vi hinner gå och kika lite på marknaden också.. Kanske ska ringa mor och höra om hon vill gå en sväng. Det är en tanke.

Älskling är i Säter och slipar trapp idag. Duktigduktig.

Igår var det dags för kalas igen, när svärmor fyllde sina halvhundra. God grillad mat, efterrätt och trevligt umgänge.

Jag har även officiellt sålt min första tavla. Även om jag, om jag fått bestämma hade gett bort den. Men det är ändå kul när folk uppskattar sånt man gjort.

Sprang så smått igår igen. Det blev nästan 7km och jag börjar känna mig redo att ta mig an milen någon dag framöver. Jag borde orka ett varv, och sedan vända och ta det baklänges. Jag tror det är lättare psykiskt än om jag bara skulle fortsätta och ta ett varv till. Sista mördarbacken tar musten ur en långt innan man är där...

Nu ska jag nog göra ett ryck så det är fint här när besöket anländer. Motorcuklarna har gjort sin marknadsrunda och nu är det amerikanarnas tur. Traditioner är härligt.

städning/T

Job Andersson är hälften svamp.

I hushållets har införts ett prov på rutin, där alla inneboende måste göra minst ett städ om dagen. Ett städ kan vara att städa köket (plocka i/ur diskmaskinen, diska ev disk samt torka ytor och slänga ev tidningar. Eller, göra rent toaletten. Eller tvätta samt hänga upp en maskin tvätt (då ingår även att vika in tvätt som eventuellt redan hänger på tork). Alternativt plocka undan i ett rum och torka ytor vid behov. Förhoppningsvis innebär det att vå får någon ordning på röran. Helt klart värt ett försök. Tiden är satt en vecka, så vi får se hur länge det håller.

Har käkat makaroner och K-sås två gånger idag. Men det gör ingenting, det är gott. Har även hunnit med att studera det jag skulle studera, letat lite info på nätet, stimmat, morgonpromenerat och målat lite. Skönt att släppa lite stress och skapa lite igen.


titta, målet.

Halv 8 blir det en vända i motionsspåret med grannen. Sjukt bra med någon att dela bördan att ta sig ut med. Känns även skönt att ha haft tisdagen som vilodag med gott samvete. Älskling bakade kladdkaka som vi mumsade på till The Mentalist. Mysig kväll. Mycket mysigt...

Nu ska jag dricka vatten och chilla lite framför TVn en stund.

Kladd/T

En kopp kaffe på dethär så...

Om fem veckor är det sommarlov. Riktigt sommarlov. Snacka om att jag ska ha sommarlov. Planen är att inte tänka en enda vetenskaplig (eller ens vettig) tanke på minst tio veckor. Kanske.

Älskling och jag var ute och lekte i söndagskväll. Först drog vi ner i Sveaparken och var för stora för linbanan, gungade lite gungbräda, stimmade och klättrade i klätterställningen. Jag demonstrerade hur jag fastnade i däcktunnlarna när jag var tio (det där med att inte tänka vettiga tankar kanske i och för sig inte skulle vara någon hårresande nyhet) genom att fastna igen när jag var 24. Höfterna gick lagom igenom de översta två däcken och fastnade naturligtvis på väg igenom det tredje. Där borde jag i och för sig ha uppfattat vissa varningar innan jag tråklade mig igenom även det tredje däcket och blev upplyst om att det inte gick att komma ut nedåt som jag trott utan enda vägen var tillbaka upp. Där var det stopp. Tokstopp.


Bild som visar hur det är omöjligt att ta sig åt något håll eftersom höfterna sitter fast neråt och armarna uppåt...

Strax innan paniken infann sig kom jag dock loss och vi kunde fortsätta till gungorna. Gungade tokhögt innan vi bestämde oss för att åka på fisketur och gullade en äcklig katt på vägen hem.Älven var dödfödd som vanligt, men i en liten tjuvfiskad insjö våldsnappade en liten äten gädda på mitt drag. Jag tror bestämt att den var på väg utåt och bara råkade möta spinnaren som ett snack på vägen.

Även denna veckas måndag var en vanlig sådan. Juridik på förmiddagen, hem vid lunch, käka värmd moussaka och sedan Marknadsföring för hela slanten. Bangade på Ju-jutsun också... Det är ett dilemma det där. Även om det är sjukt roligt att småsnutta runt i de vita pyamasarna igen så är det inte tillräckligt fysiskt ansträngande för att jag ska känna mig lugn och nöjd när jag kommer hem. Snarare tvärtom att jag blir rastlös och får svårt att sova. Det innebär i sin tur att två vilodagar med gott samvete går bort, eftersom jag "måste" (läs:vill) springa tisdagar och torsdagar bara för att vara i fas med veckans träning. Istället för att träna måndagar och onsdagar, känns det som obefogad vila och jag blir stressad istället. Låter kanske narko, men det är så det är. Man måste prioritera, och tyvärr så lutar det åt att J-J är den aktivitet som måste prioriteras bort.

Ska dock se om jag tar mig dit imorn en sista gång. Det allra tråkigaste måste jag nog säga är att inte hänga med S.J på regelbunden basis. Det har nog varit det mest givande med hela grejen. Känns verkligen klappt att svika där... Men som sagt, jag tror att jag har bestämt mig. Jag har ju för tusan inte tid med mig själv, och jag vill träna och bli trött.

Var iväg lite snärtigt på utomhusgympan istället, och det kändes verkligen att det är det jag är ute efter. Lugn och harmonisk men ändå kraftfylld när jag kom hem. Joggade lite lätt hem från Gammelgården. Det kändes helt OK fastän det var asfalt och än så länge har inte knäna sagt någonting *peppar peppar*. Kanske är lagom att ljumma lite på det viset till att börja med?

Idag återstår att skriva rent anteckningarna från igår och förra veckan. Sen skulle jag verkligen vilja städa.. Var ett tag sen det var sådär härligt rent här hemma nu, men å andra sidan har jag verkligen inte haft tid heller.

Så, en kopp kaffe på det här så...
(skulle förresten vilja ha en sånhär termosmugg)-->

kopp/

Söndag igen

På nåt vis är det som att jag alltid ligger en dag efter med bloggandet. Jag fattar inte hur folk hinner blogga samma dag som saker händer? Själv verkar det som om jag alltid börjar med "Igår" eller ännu tidigare...

Hursomhelst var gårdagen helt fantastiskt lyckad. Låg i solen på balkongen hela förmiddagen och lyckades därmed läsa ut boken som jag skulle samt anteckna och markera vad jag tror är viktiga saker. Sjukt bra eftersom det innebär att ajg nu bara har ett kapitel i en annan bok samt två artiklar kvar att läsa.
Successionsrätten fick jag ge upp. Det kvittar hur gärna jag vill, jag FATTAR helt enkelt inte. Får se om det går in imorrn på föreläsningen/seminariet istället. Herregud, jag begriper heller inte varför det är intressant för ekonomistuderande att kunna i vilken orning man ärver folk och när och hur och varför och hur mycket... ? Säkerligen är det en sån sak som folk frågar en på kommande arbetsintervjuer.

"Och förresten, om vi säger att Pelle 89 skulle dö och efterlämna
r en fru och ett eget barn samt ett gemensamt barn.
Skulle du lite snärtigt kunna upprätta en bodelning samt i vilken
ordninhg de ärver varandra? Inte??
Nåväl, ring inte oss, vi ringer dig."

Det skulle kunna hända.

Lekte med mina älskade vänner igår också. Det var som förr och vi spelade gamla punklåtar, dansade flummiga danser, skuttade och viftade med håret. De åren var verkligen pur och sann lycka. Som en bubbla i verkligheten där ingenting var på riktigt och livet var en fest utan slut. Jag minns att vi sa "Det kommer inte vara för evigt, men det är fantastiskt så länge det varar." Fast vi sa det, så tror jag ändå att vi nånstans trodde att det aldrig skulle ta slut... Det är en fin tid att luta sig tillbaka på. Gladpunktiden. Jag sjunger som jag vill. Vi var iväg en sväng till Munken med filtar och engångsgrill, men efter lite drygt en timme blev det kallt och vi åkta hem igen. Planen var att vi skulle dra vidare till Kingen men precis som förr lämnade vi aldrig förfesten. <3 Tack kära galenpannor för en underbar kväll! <3

Charta77.... det var så det var. <3

Sov till 10 idag, helt sjukt, minns inte ens när det hände sist. Lite frukost, skicka iväg nattgästen <3 och sedan tog jag en långrpomenad runt berget. Helt fantastiskt underbart. Man blir alldeles upprymd av allt det gröna, det luktar så gott och är bara så... fint. Gick och smålog för mig själv hela vägen så jag tappade hörlurarna med jämna mellanrum. Vid ett tillfälle när jag blev helt full i skratt av livets magier, tappade jag hörluren och när jag tittade ner för att gånga upp den hittade jag en 100-ing på backen. Haha, tack! Vissa dagar är promenad det bästa som finns.

Nu ska jag ta tag i Den industriella marknadsföringen och om jag hinner klart i god tid städa lite. Det var längesen. Älskling slipar golv i Säter idag. Han är så duktig lille handyman. <3

Det har även framkommit att slemproppen från valborg drog på sig värdens vrede och åkte på en välförtjänt propp efter att vi åkt därifrån. Det känns rätt bra de gånger man litar på intuitionen att ferren kommer spåra ur och drar. Visst, man får inte slå folk, det säger lagen, men jag kan ändå inte låta bli att vara oförskämt nöjd med husvärdens insats. Hoppas Drullputte inte rycker upp sig och gör en anmälan bara, våre tråkigt. Men med tanke på omständigheterna bad han verkligen om det och borde ses som så pass medvållande till smällen att eventuellt skadestånd ska jämkas till noll. (Kul när man lär sig nånting hehe.)

Nej, som sagt. Åter till arbetet.

Bra dag/T

Även den längsta av dagar måste få ta slut.

Grillningen med KGs kamrater var trivsam. Själv var jag chaufför vilket var väldigt skönt. Alla var fina förutom nåt offer som var någons "pojkvän". "Pojkvän" för att han med tanke på ålder var långt ifrån "pojke" och pga av andra andledningar var långtifrån vän. Vissa måste helt enkelt förstå att alla inte KAN, inte bör och inte ska dricka alkohol. Kära hjärtanes säger jag. Dumpa gubbfan efter vägen! Utöver honom var det dock väldigt trevligt och ajg skrattade så jag har träningsvärk i magen idag. Den ena roligare kommentaren efter den andra haglade som den värsta skur genom luften hela kvällen. Uttryckssätt från dalarna måste vara det roligaste som finns!

Tyvärr är den enda jag minns nu:

 "Man måste vårda sina kurvor"
"Jag vet"
"Du har inga kurvor, du en form"

En tanke som ofta slagit mig är hur "konstig" man är om man på en fest inte dricker och egentligen inte har någon anledning till det. "Varför är du nykter?" "För att jag vill." Det följs aldrig av ett "OK, vill du ha saft istället?". Utan snarare "är du på smällen? Döende? Renlevnadsmänniska?" osv.
För att inte tala om detta eviga trugande. "Men eeen öl?" "Nej, jag kör." "Men en drink då? Jag kan blanda." "Du är duktig, men nejtack." Men jag antar att det är för att dämpa samvetet hos den som faktiskt dricker. "Om jag är dålig känns det bättre om alla andra också är det."

Nu har jag setat med bodelningar och arvsrätt så jag är alldeles kollrig i huvudet. Här och nu kvart i fem, sätter jag punkt för dagen och fortsätter helt sonika imorgon.

Älskling har givit sig av till Dala-Floda med sin bror så jag är gräsänka tills imorrnkväll eller söndag. Moahahaha *hoppar galenpanna och sjunger struntvisor* klart jag inte gör.Det är bra att vara ensam några timmar så jag får någonting vettigt gjort. Lättare att koncentrera sig när det inte är någon som hela tiden gör roligare saker här hemma. Summa summarum av dagens studier är åtminstone att jag lyckats läsa klart boken och gjort mer än hälften av de frågor som ska vara besvarade på måndag. Resten borde jag hinna imorgon förmiddag innan det är dags för lekar med gladbarnen. Raffe, Grodflickan och Stiido!!! <3 Det ska bli supermysigt.
Hoppas på gott väder så vi kan grilla lite i kvällssolen.

Nu återstår en trivselrunda på bertget mitt i staden och sen ska jag försöka städa lite här hemma så jag kanske kan klämma en pizza utan att känna mig alltför onödig.

Mattsprall/T

RSS 2.0