Samesame...

Jahapp, ny dag nya tag.

Det känns lite futtigt attt skriva när det itne händer så mycket mer än att ännu ett kapitel i Fords bok om industriell marknadsföring avslutas. Hm.. nåväl din gamla säl. (<---nödrim)

Som så gott som varje dag har även denna spenderats i skolan mesta tiden. Lyssnade på en hackspett på morgonpromenaden och njöt av värmen. Nu kom jag just hem från en joggingrunda på berget. 5km på 30minuter! En förbättreing med hela FEM (läs:5) minuter sedan förra året! wohooooo! Känns dock skönt att ha gjort åtminstone EN fystiskt ansträngande sak denhär veckan. Kanske tar en vända till imorrn om jag får tid och lust...

Morgondagen är annars avsatt för familjerätt. Hejja!

Solen skiner, jag ska duscha och sen läsa några sidor innan vi drar till långsta och grillar lite smått. Jag är sugen på grillspett.

(o förresten, jobbar fortfarande med designen så som sagt, håll till godo)

Kött/T

Trött...

Pluggapluggaplugga hela daaan...

Måndagen gick i familjerättens tecken på förmiddagen och avrundades sedan med lite marknadsföring, positionsinhandling och montering innan ju-jutsuparty.

Igår besiktades käre lille Ford och gick naturligtvis igenom utan annan anmärkning än att den var fin. Eftersom besiktningen var redan klockan 07.10 gick jag upp halv 6 för att hinna med morgonpromenaden. Frukost fick jag dock skjuta upp tills jag kommit till Borlänge. Där blev det McFrukost deluxe. Marknadsföring en stund och sedan hem för planerade fortsatta studier.

Käkade lunch med älsk, mor och syster på Kingen. Superlyxigt och jättekul att träffa lillasyster. Hon bor så fasligt långt borta nuförtiden. Inhandlade månadens hudvårdsprodukt också. Jeez, vilka pengar folk gör på detdär. Syster kör på olivolja, det kanske vore en idé?

När vi kom hem var jag så slut att jag däckade på soffan och sov i tre timmar istället för att plugga. Lyckat.. men jag antar att det behövdes. Innan The Mentalist gick vi dock ut på en liten promenad, mötte lillen på vägen och lurade med honom upp på berget. Däckade som en klubbad säl halv 11 och sov som en stock till 9 idag.

Eftersom jag vaknade så sent kom jag inte igång förrän vid 11 med studierna. Lunchade med PW som jag inte träffat på vad som känns som hundra år och diskuterade lite buissness. Man kan åtminstone leka med tanken...

Nu har jag setat ytterligare några timmar med marknadsföringen och kan inte fokusera på en text mer än några sekunder, så jag antar att det inte blir mer gjort idag.

Om en stund är det dessutom dags att dra till Avesta för att lulla runt i pyamas en stund.

Superheroninjaturtle/T

Tripp och studieskulder

Nyligen hemkommen efter en fantastisk vistelse i vår kära huvfudstad. Efter att ha mött upp kära fröken Ebola tunnelbanade vi oss in till stan där vi väntade i fyra år på att en sommarjobbsushikille slicade avocado. Man fååår hjälpa sommarjobbare när det är körigt.. den tiden det tog hade räckt för att koka fisken...Ebola var helt galen. <3

 Vi satt i gräset i en park hela lördagseftermiddagen och lapade ömsom sol, ömsom öl i gott sällskap innan vi drog vidare till en närbelägen pub och käkade lite mat. Kul att träffa Katten igen. Det var så himla längesen, men kändes precis som vanligt.

Idag nappade vi honom med oss till Dalarön och tittade på överdådiga hus och hade picknick.

Termin efter termin på högskolan tickar förbi, och ibland känns det verkligen som om jag ändå bara står och stampar. Jag vill ha ett jobb. Jag vill lära mig jobbet på jobbet, vill lära mig der praktiska, hur det faktiskt fungerar, inte bara rabbla och pränta in en massa teorier ur läroböcker... Och ska jag göra det vill jag veta vad jag använder det till... Jag vill inte nöta in fyrtio olika modeller och analysmodeller, jag vill vara med på riktigt!

Ge mig ett jobb. Lär mig! Jag kanske inte kan äga vilket jobb som helst när jag kommer dit, men jag vet att jag kan lära mig vad som helst!

Suck! Nu ska jag slå duschen och sedan sängen. Imorgon är ännu en dag av juridik. (förhoppningsvis med givande föreläsare, men det ska man väl inte räkna med).

Trött, matt och bitter.
nej/T

Street spirit

"Street Spirit (Fade Out)"

Rows of houses, all bearing down on me
I can feel their blue hands touching me
All these things into position
All these things we'll one day swallow whole
And fade out again and fade out

This machine will, will not communicate
These thoughts and the strain I am under
Be a world child, form a circle
Before we all go under
And fade out again and fade out again

Cracked eggs, dead birds
Scream as they fight for life
I can feel death, can see its beady eyes
All these things into position
All these things we'll one day swallow whole
And fade out again and fade out again

Immerse your soul in love
IMMERSE YOUR SOUL IN LOVE

Off to the capital city

Gårdagen bestod av mestadels råplugg på balkongen. (Vilket iofs även medförde en viss bränna a'la Ross på framsidan)
På eftermiddagen/kvällen fick vi besök av Kgs arbetskamrater (eller föredetta arbetskamrater om man ska vara noggrann) innan det bar vidare ner till Greken för finmiddag. Diverse könsglosor staplades på hög och den tidigare fisketävlingen bidrog till en lite sådär gemytligt hätsk stämning i sällskapet. God middag och trevligt umgänge dock.

Idag bär det av till Fröken Ebola i hufvudstaden. Morgonpromenaden är avslutad och frukosten intagen på wienarn. Salami/briemacka +kaffe. Breakfast for winners.

 Lite snabbt och snärtigt såhär innan avresa inledde jag just operation Avlägsna axelvaddarna från kavajen jag köpte för 80spänn. Jag kan inte bestämma mig för om den är tillräckligt ful för att vara lite tuff eller om den helt enkelt bara är ful. KG tycker den är ful. hm... Operationen liknade ömsom titthålsoperation ömsom brutal slakt. Frågan är om det gjorde någon skillnad...

Nåväl, då var det dags att dra.

Och bara sådär slog vitsipporna ut...

Kull/T

Rafflande historier

Vissa dagar måste man helt enkelt ta sig i kragen och få alla ogjorda saker gjorda. Andra dagar är man tvungen att stänga in sig i ett rum och helt och fullt hänge sig åt marknadsföringens ädla konst. Men duktig har jag varit.

Morgonpromenad i ottan (eller ska jag vara ärlig, så ottan och ottan men åttan i alla fall) vägen genom Hemköp hem, frukost och halv tio satte jag mig med böckerna och reste mig inte förrän halv 7. *klappar på huvudet*

Så nu är jag lagom potatismos i hjärnan för att formulera några kraftfulla rader här på http://majfluga.blogg.se (<--länk för dem som inte visste att de var här) Helgplanerna börjar ta form. Hufvudstaden skola besökas för att inmundiga diverse luxuösa drycker i god väns lag. Eventuellt även flera vänners lag, varav en viss Katt jag inte träffat på flera år. Vore spännande, men vi får se vad framtiden ger. KG följer med och håller ställningarna. Och eventuellt fixar en viss fröken Ebolas felkonstruerade cykel.

Bangade på motionsrundan idag också. Illa! Trodde jag skulle gå på boxen ikväll istället.. eller trodde jag verkligen det? Nåväl det är en dag imorgon också, då kan jag också banga. Nu skulle det dock vara trevligt med lite syrerik utomhusluft, så frågan är om inte två små tunga soffrumpor skola vagga sig ut på Hedemoras gator och dallra sig fram genom gränderna. Frågan är om det vore en bra sak eller inte...

Igår var näst sista onsdagen för gympingen också. Vilket innebär att det förmodligen är slutgympat för säsongen för min del. Vilke i och för sig även innebär att jag hållit ut ett helt år!!! =) *klappar hårdare på huvudet*---------------


*hämtar en treo mot huvudvärken*

------------------


Jantelaga mig hit eller dit, men idag är jag jävligt nöjd! En sak som slår mig med jämna mellanrum (förutom bordsben och dörrposter) är att man verkligen får tillbaka vad man sänder ut. Einstein visste det. Det står tamejtusan till och med i bibelen "behandla andra som du vill att de ska behandla dig" (eller liknande, minnet är gammalt). Egentligen vet vi alla vad vi vill ha, vad vi vill få från andra och hur vi vill bli bemötta. Det konstiga är att det ändå krigas...

Religion, politik och affärer ska inte diskuteras inom familjen sägs det. Kanske är det klokt, kanske är det att stoppa huvudet i sanden. Kanske är det helt enkelt för familjefridens skull, och det kan inte alltid vara en dålig sak att släta över vissa saker och välja sina strider.

Hursomhelst är det för mycket att försöka skriva i potatismos. Det passar bättre med vad vi åt till lunch. Lax. Gott! Middag: k-bullar o makaroner. +ketchup.

Nu ska vi ut och skriva historia. Knalla ner till affärn och strunta i batterier.

Lyssna efter skratten i solen.

Daller/T

Ams ett hån mot arbetslösa

Alla som någon gång varit arbetslösa och därmed tvingats gå till arbetsförmedlingen för att skriva in sig vet vilken standard det är på klientelet som arbetar där. (Det är möjligt, och jag hoppas verkligen, att det är bättre på andra håll i landet, men de jag kommit i kontakt med har i alla fall hållit samma nivå.)

Ett typiskt scenario kan utspela sig som följer.

Pelle Niklasson blir arbetslös efter att ha blivit uppsagd pga arbetsbrist (han är inte ensam idag med tanke på att den globala ekonomin fått hösnuva). Den dag han blir arbetslös är en röd dag och första vardagen efter det har arbetsförmedlingen i hans hemstad stängt.
Eftersom Pelle Niklasson är en mycket ansvarsfull ung man surfar han in på arbetsförmedlingens hemsida och ser att man kan skriva in sig som arbetslös där. En god lösning för att kunna anmäla sig redan första arbetslösa dagen (som man måste göra för att få de pengar man har rätt till från A-kassan) när det faller sig som det gör.
Andra vardagen har arbetsförmedlingen öppet och Pelle Niklasson gör ett besök för att kontrollera att allt står rätt till. Väl på plats är väntetiden lång, eftersom många sitter i samma sits och alla inskrivningar måste göras på plats av personal som är fenomenala på pekfingervalsen.

45minuter senare får Pelle Niklasson träffa en inskrivningsansvarig dam i sina bästa år.
Damen i fråga är upprörd eftersom Pelle Niklasson inte skrivit in sig första arbetslösa dagen varpå Pelle Niklasson påpekar att det då var stängt och att han skrivit in sig via hemsidan såsom det står att man kan göra. Självfallet borde Pelle Niklasson förstått att han även måste RINGA till arbetsförmedlingen första vardagen som inte är röd. Detta är en självklarhet även om de har stängt. Dumma lilla Pelle Niklasson.
Självfallet är det en omöjlighet att "säga" att Pelle Niklasson ringde under gårdagen. Såna är reglerna.

Efter att återigen ha skrivit in sig blir Pelle Niklasson kallad till en "sökajobbkurs" som arbetsförmedlingen erbjuder. Att Pelle Niklasson deltagit vid denna kurs vid fem tidigare tillfällen har egentligen ingen betydelse eftersom "Det är ju så mycket nytt med dethär internet och data".

Kursen är obligatorisk.

När Pelle Niklasson deltar i kursen blir han upplyst om att kursledaren "inte är så haj på hemsidan" men om man var "lite slängd på internet" kunde man fylla i vissa nödvändiga blanketter där.

.............................................................

Att kompetensnivån inte är högre än vad som är uppenbart är ett hån mot alla arbetslösa idag. Arbetsförmedlingen är inte längre någon arbetsförmedling, utan ett nytt dagcenter med befogenheter som sträcker sig utanför deras kapacitet och kunskaper. Att Pelle Niklasson blir inkallad till ett obligatoriskt möte med motivationen att hemsidan ständigt (?) uppdateras med nyheter och funktioner, där kursledaren fortfarande verkar leva kvar i tron (läs: förhoppningen?) att detta med Internet bara är en fluga, är ingenting annat än pinsamt.

Jag vet att bitterheten drar ner även de som faktiskt kan sitt arbete, ger ett proffessionellt och respektfullt bemötande och gör ett fantastiskt jobb. Men som sagt, det känns som ett hån att alla högt utbildade akademiker (särskilt de som är uppvuxna med detta nya internet och data) ska behöva sitta och titta på medan människor med betydligt lägre kompetens sitter och sullar bort deras tid istället för att hjälpa dem att hitta ett arbete.

Jag säger inte att anställda på arbetsförmedlingen bör sägas upp, men uppenbarligen behövs det en rejäl uppgradering av kunskaper. Vidareutbildning och en kurs i bemötande så att personen som sitter på andra sidan skrivbordet har en uppdaterad bild av hur det faktiskt ser ut ute i samhället och bland allmänhetens grundkunskaper.

Det har hänt så mycket nytt med dethär internet och data...

Plukketi plukk

Kunde inte somna natten till igår igen, så jag la mig på soffan. Visade sig vara effektivt, för att istället för att vakna klockan sju som vanligt sov jag som en liten säl tills nio på morgonen. Då väckte älskling mig och frågade om jag inte skulle iväg till skolan. Halvt om halvt i sömnen svarade jag att det skulle jag inte, men vaknade sedan och satte mig upp med ett "eller?".
Klarvaken skuttade jag upp och kollade almanackan, nej det skulle jag inte. Började inte förrän ett.

Vaken och rask fick jag sällskap av älskling, SH och mini på morgonpromenaden och efter att ha ätit frukost och förberett inför seminariet var det dags att åka dit. Svamla en stund om tjänstemarknadsföring och bra vs dåligt bemötande och sen hem igen.

Jag var så galet sugen på äppelplättar så jag höftade ihop ett par ägg, lite mjölk och liite för mycket mjöl så pannkakssmeten liksom blev lite för tjock. Kärnade ur och skivade tre äpplen, doppade sedan skivorna i smeten och stekte i smör. Sedan var det bara att frossa i sig med socker och kanel. (KG provade även med kolasås, det smakade OK, men kändes helt fel.)

Efter det åkte jag med JW ut till Davidshyttan och promenerade runt byn medan vi pratade om allt möjligt. Det är så himla lugnt i Davidshyttan och det är alltid trevligt att ses så det var en mycket lyckad kompination trots snålblåst.

När jag kom hem från promenaden var jag så oerhört trött. Vi skulle se på Bolt, men jag somnade och sov istället hela filmen. Resten av kvällen gick i samma tecken. Däckad på soffan. Käkade förstås lite chips också som sköljdes ner med en kall öl. plus chokladpudding. Detox deluxe. Just ja, vi hann ju med Yesman också innan sängdags. 

Idag är det tänkt att jag ska sitta med böckerna hela dagen. Perfekt och motiverande när solen skiner som den gör utanför. Men det måste göras, och nu är en bättre tid än helgen eftersom jag gärna skulle vilja åka till hufvudstaden då. Borde kanske beställa biljetter?


Ett sätt att vara dryg på är att byta ut ett eller valfritt antal ord i en sång till bajs, alternativt bajsa om ordet i fråga är ett verb.

Tillåt mig statuera exempel:

melodi: Dansa i en ring, folkvisa.

"Bajsa i en ring,
bajsa i en ring.
Bajsa i en ring,
bajsa i en ring.
Bajsa alla, bajsa alla, bajsa alla i en ring.

Bajsa två och två,
bajsa två och två.
Bajsa två och två,
bajsa två och två.
Bajsa alla, bajsa alla, bajsa alla i en ring.

Bajsa tre och tre,
bajsa tre och tre...."

Ni fattar.

Lågt, enkelt men ack så enerverande och därmed även kul.

Så åtarr till plukket/T

FANTASTISKT irriterande

Så försvann varenda bild i alla inlägg. Typiskt. Testade igår att ta bort en bild för att se om man var tvungen att ha alla bilder sparade fastän de publicerats i inläggen. Då försvann den inte så jag rensade och tog bort alla bilder. Strålande, nu är varenda bild borta. Inklusive header och hela kittet.

Grattis på mig.

Ska se om jag orkar ladda upp några på nytt eller hur jag gör.
Nej, verkligen inte... minns inte heller vilka bilder jag haft till vliket inlägg.. BAH! Skitsamma. Då börjar vi om.
Nåväl.

Idagdagen har innehålligt morgonpromenader, skoltider, bilåka, sprutor och lek med grodflickan i Falun. Strosade först en stund på stan och köpte skor för alla mina pengar. Dyrt, men bra. Jag är nöjd. Efter sjukan mötte jag upp med Mallan och vi tog en fikamacka innan vi strosade runt en vända till. Det var väldigt trevligt, ända tills en kille felaktigt bestämde sig för att det skulle vara kul att sitta på räcket på övervåningen i Gallerian. Han trillade baklänges ända ner i botten på rulltrappan som hånfullt tog den medvetslöse killen tillbaka till övervåningen.

Jag sänder en tanke och hoppas innerligt på det bästa. Hur bra det nu kan gå när man trillar fyra meter och landar på bakhuvudet i en rulltrappa... Obehagligt, dumt och så förbannat onödigt.

Livet är skört. Vackert, storslaget, magnifikt, magiskt men skört. Bra att minnas det.

Nu slappar jag lite framför 2½män samtidigt som jag surar lite över att alla bilder är borta.

Sur/T    (<--- hahaha, surt)


Katten, svanen Opa

Ett par dagar utan inlägg.. Nåväl, inte mycket nytt under solen. Känns mest som jag pluggar hela tiden och det är inte så föfärsligt rafflande att skriva om.

I fredags var det dock dags för stora vårpimpningen av bilen. Dammsuga invändigt, putsa med cockpitshine, putsa rutorna, tvätta, vaxa och byta till sommardäck. (Plus naturligtvis tvätta vinterdäcken. Bah!)

KG tvättade nästan hela sin bil också. Det tog en halvtimme.

Fyra timmar höll vi på. Pappa vaxade och bytte däcken. <3 Tack! Helt galet! Men bra blev det och nu är sportForden glänsande blå igen. Efter det blev vi bjudna på middag hemma hos päronen och drack öl och grogg. Herrejesus jag minns knappt när jag drack grogg sist. Men kul var det.

Upp tidigt igår, trots spritslit, morgonpromenad där jag träffade en katt som lät som en fågel, en svan som paniksimmade lite i en öppen pöl på sjön och en Opa som hängde på låset till fiket.
Efter att ha ätit frukost var det sen dags för diverse juridikstudier innan en snabbdusch opch sen iväg till Floda för att fira KGs farbror med födelsedagslunch på Dala-Floda värdshus. Ytterligare en kusin till KG väntar smått och efter att ha kaffat och tårtat en stund bar det av hemöver igen. Skuffade undan lite städning. Det var skönt. Men jag längtar tills flytten nu. Bara tre veckor kvar. Förhoppningsvis.. Borde kanske tvätta fönstren idag när det är fint väder... kanske.

Idag följde älskling med på morgonpromenaden. Plusatt  jag har provat att åka enduro. Det var jättekul och måste definitivt göras om. Superheroninjaturtle!!
Nu har jag läst klart om den brottslige polisen och ska nog faktiskt ta tag i detta med fönstren. Det må vara trist, men det är skönt när det är gjort. Har hört att man ska putsa med tidningspapper... Provar det.

Puts/T

Offroad, onroad

Gårdagseftermiddagen bestod i joggingrunda på berget och sen kvällstur med chevvyn. Supermysigt. Bara åka runt på små skogsvägar (ibland var kanske väg en överdrift) och titta på råddjyr och skog.
Trivsamt att hitta på någonting tillsammans.
Idag har det varit en lugn förmiddag, morgonpromenad, frukost, lite lätta förberedelser inför dagens seminarium...
Skola, kaffe på Wayne's, hem, gulla Mini, koka makaroner, ninja och nu hemma... dags för dusch.

Det var roligare på Ju-jutsun idag också. Lite mer fart och lite kontringsattacker istället för bara undanmanövrar. Lätt värt ett par chanser till.

Hm.. kort dag. Egentligen finns inget mer att tillägga.

Duschdags/T

Summa summarum Påsk

En skön och händelserik påskhelg senare är vi åter i civilisationen. Det har verkligen varit en underbar helg, med strålande väder och god mat.

Vi åkte till stugan på torsdagseftermiddagen och däckade direkt efter kvällsmaten. När jag sedan vaknade igen efter en 11timamrssovning visade det sig att svärfar trillat och tagit emot sig med ansiktet och därför befann sig på falu lasarett.
Där konstaterade man att en flisa slagits ur ryggraden men att ingen fara befann sig på något tak. Ändå blev han kvar över natten för observation.


Dagen bestod mestadels i att filma svåger på isen i hopp om att kunna fånga ett tidigt bad på film. Dock lyckades jag missa alla tre tillfällen som gavs...

En annan rolig händelse var när bröderna G skulle skjuta prick med luftgevär. Efter åtskilliga skott varav inget träffat bestämde de sig för att kliva fram några steg. Jag ville också provskjuta lite och blev tillsagd att "det är OK att börja vid trädet för dig". Dock laddade jag och stod från samma håll som de båda och träffade naturligtvis på första skottet. *håller tillbaka ett ondskefullt förnöjt skratt*. Trots utlovade tårar om jag "mooot förmooodan" skulle träffa var det enbart under muttranden som bröderna gick fram för att sätta tillbaka vimpeln som var målet. (och som jag med mitt skott skjutit bort) Älskling kunde inte nöja sig med att stå vid trädet när jag träffat, så han provade från samma avstånd igen och träffade lite på kanten och satte vimpeln i gungning. "Det vore ju sjukt om du träffade nu när den svajar."

träff!


Hohoho... ibland blir man lite för nöjd för sitt eget bästa. (tillägger dock att jag ett flertal missar senare träffade med vad jag sade var sista skottet) Man måste få skryta lite ibland också.

Lillen anglade för fullt och lyckades få upp lite fisk. Det promenerades, stimmades, spelades kort, åts godis <---1,5kg(gääk), åts mat, gullades bebis, gullades katt, bastades, dracks öl, solades, pysslades, hackades is, sovs middag och klövs ved.
säkerligen flera ton.Igår åkte vi hem direkt efter frukost för att hinna före alla "nuskavihemfrånfjällenefterpåsktrafikanter" och hann därmed träffa lillasyster som hastigast vid päronens påskbord med farmor och farfar.

Proppmätt slappade jag sen bort resten av dagen (klämde i mig lite till godis förstås) innan det äntligen var läggdags.

Idag börjar detox deluxe! Sockret måste ur kroppen och därmed basta.

Morgonpromenaden är avklarad och nu ska jag iväg till skolan.

detox/T

The law of attraction

När jag, för ungefär ett år sedan var i Borneo, kom det sig att jag delade dormroom med ett par svenskar (som inte tillhörde det egna resesällskapet) och vi bytte böcker med varandra. Jag bytte till mig en bok av Dalai Lama och kom att tänka på vad amerikanarna kallar "The Secret" och "The law of attraction", vilket har kommit att bli ett sätt att se på livet för mig.

Det är mycket större än så, men i kort skulle man kunna sammanfatta det med att det du skickar ut får du tillbaka, så genom att sända ut tankar och känslor om hur man vill ha det är det precis det man får tillbaka. Universum är oändligt, vilket innebär att det finns oändligt mycket av allting och nog för alla som vågar ta för sig. I och med att leva efter det tankesättet kan man komma ifrån känslan av att livet är orättvist eftersom den enda som egentligen kan påverka det är jag själv.

Hursomhelst, nämnde jag mina tankar för tjejen i sällskapet och hon bara tittade på mig med stora ögon. Hon hade nämligen läst en artikel om just detta några dagar tidigare och i artikeln stod det att hon, innan veckan var slut, skulle möta någon som pratade om "The Secret" med henne. Någon hon inte kände och som inte hade läst artikeln... Det är svårt att avfärda sådant som slump. I alla fall för mig...


Det fina med det hela, är att man inte behöver tro om man inte vill. Det fungerar ändå. Universum är opartiskt och bryr sig därför föga om ifall du tror på dess- , dina, krafter eller inte. Det är DET som skiljer det från de flesta andra religioner.
Universum bryr sig inte om vad du kallar det, kalla det Gud, Satan, Shiva, eller vad du vill för enkelhetens och greppbarhetens skull. För simpla naturlagar finns inga villkor. De finns där ändå.

Gårdagen var en dag av studier. Det var välbehövligt. Fick i alla fall mycket gjort, även om ajg var för mos i hjärnan för att uppbåda kurage nog att ta mig ut och motionera. En kort promenad till ICA för att inhandla deodorant och liiitelite påskgodis blev det i alla fall. (Förutom den obligatoriska morgonpromenaden förstås).

Idag klev jag upp i ottan. 06.00 för att hinna med promenad och frukost innan msn-dejten kl.08. (eftersom jag blev klar tidigare sitter jag här istället för att ögna igenom materialet en gång till)

Msn är bra, särskilt när det innebär att man slipper åka till Borlänge för ett grupparbete och därigenom kan åka till Floda med älskling redan idag. Älskling, som från och med idag kommer att vara min hemmaman. <3

Nu är klockan 07.59, så jag antar att det är dags för Boblbee att ta plats i våra hjärtan.

Glad påsk allihop, så hörs vi efter helgen.


ge kärlek och få kärlek tillbaka/T

En liten lätt släng av dödsångest

Ännu en fantastisk dag av solsken. Är det inte härligt så säg? Upp i ottan, promenad, frukost, skola. Det känns som det var längesen jag var där nu. Visserligen har det ju gått en hel vecka sedan sist, men ändå.

När jag kom hem lunchade jag med älskling på Kingen. De har väldigt god mat där, och fantastisk salladsbuffé! Helt klart att rekommendera.

Eftermiddagen ägnades åt att skriva rent anteckningarna från föreläsningen istället för att mysa med C och Alf i solen.. Det känns trist att ha bangat, men eftersom jag bestämt mig för att inte känna mig stressad mer än nödvändigt var jag tvungen.

Nu är jag nyss hemkommen efter premiärrundan på stadsberget. Lite i tidigaste laget kanske, som väntat var det en del snö och is i sänkorna och inåt skogen men annars var det mycket barmark även om det var blött på sina ställen.
En perfekt ursäkt för att ta det lite lugnt såhär i början på säsongen. (Som jag nämnt tidigare är jag expert på ursäkter)

Just ja, igår var jag ju på ju-jutsi också. (Osäker på stavningen, den verkar olika vart man än vänder sig. Beror säkert på vilken stil det är och från vilket land den kommer) Det var trivsamt. Lite lulltussilullull hehe.. inte speciellt hård träning kanske, men kul att få använda huvudet lite igen. Ska ge det ett par gånger till och se hur det känns. När jag åkte därifrån var jag helt säker på att jag skulle komma tillbaka, men framåt kvällen blev jag mer och mer frustrerad över att kroppen inte var trött... hm.. Men bara joggningen kommer igång så får jag kanske min träning därifrån istället.

Det optimala vore ju att börja på Judo igen. Jag saknar det ofta. Ska kanske kolla in Långshyttans hemsida ändå...

Hade tänkte gå till Singer idag också för att hämta ut mina böcker, men efter att ha duschat och klätt på mig kollade jag SMSet och såg att de stänger 18. Är helt säker på att de haft öppet till 19 på tisdagar förut... märkligt. Plus att jag nu klätt på mig helt i onödan. Eller kanske inte helt, det skulle kanske bli lite kallt annars.

Det är konstigt hur vissa saker liksom sätter sig fast i sinnet. saker man sett, varit med om eller helt enkelt saker som någon sagt.

Som hur man kan få en liten lätt släng av dödsångest för att man äter den lilla svarta piggen på bananen fastän någon någon gång hävdat att det var förenat med livsfara. Hur man varje gång man skäljer disk i kallt vatten kan få små scenarier uppspelade för sitt inre eller höra någon prata om syskon som slickar på osthyvlar varje gång (och jag menar verkligen varje gång) man tar ost... Kommer detta försvinna nånsin? Jag tror ärligt talat inte det. På samma vis som man lär sig cykla eller titta åt sidorna innan man korsar en väg, kommer förmaningarna för alltid att finnas i bakhuvudet.

Så fast jag starkt tvivlar på att jag kommer att bli det minsta sjuk  av att äta den lilla svarta piggen på bananen, bryter jag bort den innan jag skivar resten och lägger i blåbärssoppan...

The Mentalist på TV idag! Kvällen är räddad.

fånerier/T

ps. håll till godo med designen på bloggen, still learning ;)

Pappa Pelikan ...

Pappa Pelikan var ute på äventyr häromnatten, men efter att ha tvångsupplockats av vederbörande är han hemma igen. Intressant att veta vartifrån jag ärvt min dumhetsgen. "Det är inte så långt från Borlänge, jag är redan i Gustafs". Men strålande, då är det ju bara 4mil kvar!! Säkert hemma igen vid 09 om du orkar gå hela vägen. haha.. ja kära hjärtanes.

Helgen har annars varit över förväntan. Dagar av promenader i vårsolen i gamla vänners sällskap. Det är som en nostalgitripp deluxe tillbaka till högstadiet när vi tre är tillsammans. Det är som ni säger, det är som det alltid har varit.

J och A's hus blir bara finare och finare för varje sekund de bor in sig. Det finns inte ett andetag kvar av de som bodde där innan. Ljust och luftigt, stilfullt med god stämning. Tänk i sommar när trädgården får genomgå samma transformation.

I torsdags var ju jag och älskling och såg "The watchmen". Kommentar: förbannat påkostat skräp. Totalt värdelöst, det verkade som om de försökte göra en film som var svår som "SinCity", med coola karaktärer som i "FantasticFour" och lite aliens med... Vilket resulterade i en slags grå havregrynsblandning där inget blev särskilt bra.
I lördags drog vi till Floda en sväng efter att ha ätit lunch på Greken. Det kändes visserligen lite snopet att åka hem igen på kvällen, men det var ändå roligare att se på Robinson där än hemma. 

Pokulera betyder supa. <--kul

Städning och kupolen med mor på söndagen. Ett par promenader, besök hos päronen och riktigt dålig köttfärs senare däckade jag vid 10.

Idag har vi hunnit med att gå morgonpromenad till granngården för att köpa blomjord, pluggat lite och käkat panpizza. Allt helt enligt tallriksmodellen.

Ikväll är det dags för kontrollerat våldsutövande... *nervös* Det hade varit bra med ett vitt bälte att bära vid liknande tillfällen, med tanke på att man får stryk efter sin grad också.. GAH! Men det ska bli kul, riktigt kul. och nervöst...


lillalilla Themis <3
Småsmå pärlor av fisk/T

Svettiga tiaror

Solen har börjat värma på riktigt. Strålande, underbara livgivande sol.... *sprall* Promenerade min vana trogen ett varv runt berget med liljan i örat. När jag kom hem hade älskling en lekkamrat på besök. Pluggade en stund (börjar mina dagar verka enformiga?) innan mamma ringde och var fikasugen. Eftersom jag precis hällt i mig en kopp kaffe modell koppus enormus fikade jag på en festis och ett wienerbröd. Vi satt rätt länge och fikade. Jättemysigt. Kusin med flickvän var också där.
Han verkar lycklig, hon är bra för honom. Jag är glad för deras skull.


Schlagergymping i stureskolan. Lustigkurrar i gummistövlar, kavaj och tiaror... men det funkar och skratten smittar av sig så jag törs lova att var och en går därifrån med lite lättare hjärta på fredagskvällen.

Skratten smittar... tänk att man till och med kan höra när någon ler. Faschinerande, denna förmåga måste ju finnas hos oss av en anledning.. kanske den att leendet är den bland människor uneversella avväpningsminen och därmed är så viktig för oss att i alla lägen kunna uppfatta.

Nu ska jag och älksling bege oss hem till mor och göra tacos. Jag är hungrig.

Ändå är det ingen som tycker det är konstigt att han har ehnsmörgås på kinden.

Le/T

Blommor hör till våren

Idag var det för varmt för att ha jacka på sig när man promenerade på eftermiddagen. *lycka*

Älskling steg upp i ottan och scramblade ägg och stekte köttig bacon. Sedan promenerades det runt berget, studerades en smula, lunchades på wienan med grannfamiljen, promenerade i solen igen, slapp vid TVn och sedan var det dags för årets blomomplantering.

Det var verkligen inte en dag för sent. Det var på tok för trångt i fler än en av krukorna, och jag har nu slängt ca 75% av den stora garderobsblomman som blivit för hög för sitt eget bästa. Hoppas nu bara att det jag lämnade kvar återhämtar sig och frodas lika väl som tidigare.

Jorden räckte dock inte riktigt till, så jag får avsluta processen när jag köpt mer av den varan.

Snart bär det av en sväng till borlänge för att gå på bio och se the Watchmen. Det blir mysigt.

Wohoo, på måndag blir det lite våld igen! Det var längesen, vill jag lova... inte samma form av våld, men liknande.. spännande! Mycket spännande... åååh.. pirrimagen!

Nu ska jag stimma iväg och spralla lite innan bion.

spralloch pirr/T

mm..mat...

Det första man tänker när man vaknar på tisdagsmorgnar numera brukar vara "yes, idag är det the mentalist". Men är klockan halv 6 skiter man rätt hårt i vad det är på TV om X-antal timmar. Morgonpromenaden var dock till yttersta belåtenhet. Raska steg i takt med att solen går upp. Härligt att vakna samtidight som dagen. Chysst frukost innan det bar iväg till skolan för lite introduktion. Galet skönt att vara klar med skolan klockan 9 på morgonen, hehe vad gör man då? Tjyvkopierar diverse case kanske och hämtar ut tentan som jag med gott samvete kan säga gick mycket bra. Kul när man lyckas prestera när det gäller sådant som är viktigt för en själv också.

När jag kom hem pluggade jag en stund innan jag gjorde stan och inhandlade post-its och huvdårdsprodukter för 600spänn... yaiks! Men det får vara värt det för att slippa nya finnar varje dag.

Älskling vaknade framåt lunch, lagom till lyxlunchen delux bestående av ungsbakad lax i chillisås med wokade grönsaker och ris i soja. Jag är nöjd. Det har varit roligt att alga mat i ett par dagar (kul när man har riktiga råvaror antar jag) och det märks. I måndags serverades till exempel stekt kalvkött med vitlökssmör, potatisgratäng och stark beasås.

Sen drog vi till L-hyttan en sväng och stötte på väg ut till bilen på det minsta lilla knytt man kan tänka sig. Knyttet kallades Nemo och kommer förmodligen en dag att bli en cavalier king charles spaniel. Även om det var svårt att tro vid blotta anblicken av en frysande liten 9veckors valp.

Efter kvällspromenaden lagade vi ugnsbakade wraps med rostbiff vilket även fick tjäna som dagens lunch. Nu på kvällen blev det pannkaka. (Yep, det äts en del här)

Vi var och tittade på grannfamiljens hus idag också. Vilket palats! Det kommer bli helt fantastiskt när det blir klart, verkligen. Höga fönster, rymligt och högt i tak... mmm.

Ingen gymping på hela veckan, strålande. Men idag gick jag i alla fall en vända runt berget i morse och en timme till nu på kvällen.

Nog för idag.
pannkaka/T

RSS 2.0