mera Läsning

I morse klockan 03:40 slog jag ihop den tredje av böckerna i twilightserien.

Andra och tredje boken slukades i stort sett under samma dygn, så de flyter ihop.

Jag måste säga att jag blir mer och mer imponerad över Stephenie Meyer för varje sida. Så otroligt omfattande, detaljerade och fullständiga bakgrunder till alla karaktärerna. Just som man slappnar av och tror att det var vad som fanns och skulle komma, dyker det upp något nytt. Jag tror aldrig jag har känt mig så tillfredsställd av en bok förut. Inga undranden, brister eller frågetecken...


Ser fram emot fjärde boken nu, men måste vänta på att älskling ska läsa ut den först. Under tiden ska jag läsa Jack the ripper. Bläddrade lite i den idag och insåg att det var fler än en väldigt obehagliga, äkta bilder från utredningen av denne psykopat. Tur att jag såg dem första gången nu, när det är ljust. Annars hade det nog blivit extremt obehagligt.

önskarattjagkundersträckläsastudentlitteraturpåsammasätt
/T

Ur mörker föds ljus....

....................och i natten föds inspiration.

Var i Säter en sväng och hälsade på sandy och Mini. Hon växer så man nästan kan se det och idag lekte vi tiger på köksgolvet.

Annars har jag nog legat i sängen hela dagen, glömt att äta, glömt att dricka.. fast i vampyrträsket och jag älskar det.

Nu på kvällskvisten kände jag mig plötsligt inspirerad, lade ifrån mig boken och lärde mig Bella's Lullaby (eller i alla fall en version av den) på piano. Den är vacker, och jag gör den ännu inte helt rättvisa, men det kommer.


inspiration/T

Vampyrträsket

Har just sträckläst första boken i "Twilightserien" eller vad man ska kalla den.

"Om jag kunde drömma"


Precis som i filmen, vaggas man snabbt in i dess behagliga stämning. Jag kan inte beskriva den som annat än just behaglig.

Jag gillade filmen. Visst den är ganska cheezy på sina ställen och man blir nästan generad över karaktärernas pinsamma flämtanden i tid och otid (och i samband med varenda replik) men det stillsamma pianoplinket i bakgrunden, dimmorna och det magiska och mystiska som alltid finns runt vampyrer fångar mig, faschinerar mig och trollbinder mig.

Boken är definitivt bättre än filmen. Inledningen gjorde mig orolig att den enbart skulle spegla filmen och jag var inte alls särskilt motiverad att läsa historien om igen. Efter något kapitel ändrade jag dock uppfattning, när det gick upp för mig att filmatiseringen är väldigt komprimerad och anpassad för att passa just som film.

Jag lät mig så vaggas in i stämningen, sida efter sida, timme efter timme....

*kastar mig över bok 2...*
/T

Märkeskläder schmärkeskläder

Var på lager 157 med syster och hennes vänner igår. Slutade med att jag kom hem med boken "Jack the ripper" fast på svenska (jack uppskäraren, hahaha) och en vit kofta av lagrets egna märke.

KG skrattar alltid åt mig när jag köper Lager157kläder när det finns monki och.. eh.. ja addidas(?) och andra märken. Men jag har aldrig fattat det där med att kläder är så mycket mer värda om det står nåt fancy på lappen i nacken som ingen ändå ser och man kanske till och med klipper bort?

Sitter det OK och jag tycker det är snyggt, så är det väl snyggt? Oavsett om det är ett svart linne från HM eller D&G? (Jag vet inte om de gör svarta linnen, men det skulle kunna hända)

Kanske är jag för "bonnig" för att fatta vitsen...?


(Inköp från nån B-affär i österrike. No-brand)


rock/T

Helt enkelt för äckligt.

Måleri har visserligen varit den huvudsakliga sysselsättningen för dagen. Men även ätning, naturligtvis, och våldsfika (se inlägg nedan).

Dessutom drog jag och KG ut på en liten cykeltur i morse efter frukosten. Det var mysigt, man glömmer lätt hur trevligt det är att cykla, och hur mycket man faktiskt har gratis när man kan rulla i nedförsbackarna jämfört med att promenera.



För den som är intresserad kan jag även meddela att jag tappade nagel nr2 igår. Wohoo, 2 down, 2 to go...
Tog en bild och tänkte lägga upp den här, men det är för magstarkt, till och med för mig.
Fick själv kräkningar när jag plockade bort den. *glägg*

Nu ska jag åka och hämta syster och Julian för att se Brüno inta bioduken.

8-naglad/T

Titt,tideli-titt... Vad...

0-414745ea9ed36d0bd5f3984b3de0166c.png

Kolla varifrån!

Titt,tideli-titt... Vad svårt det är att ha nyttovecka på dethär stället. Har målat hos päronen hela dagen. Bio med syster ikväll. Bruno. Frossa/T


Hur kul kan man ha med en mammas webcam?



Rock a fukkin doodle doo




Apfel/T

Jahapp...

Igår blev det en riktig dunderstädning på eftermiddagen. Skönt. Jag trivs verkligen mycket bättre hemma när det är städat och snyggt.

Dammsög, skurade badkaret och bäddade rent. Sen när älsk kom hem gick vi till Lappens och klämde en glass, bara för att höra av svåger och Jennie att de tänkte käka thaimat. Så hem lite snabbt, duscha och sen blev det thaimat hemma hos dem som avrundades med för mycket godis och shakti-matte-provning.

Det var smärtsamt, sen hett, sen skönt sen smärtsamt igen när man skulle av schabraket. ajajaj...

Idag har vi inhandlat en filmkamera. vi har sparat växelpengar och småslantar i en blommig groda i lite mer än ett år nu, och bestämt att dessa slantar ska gå just till en videokamera. Nu fick vi visserligen lägga till några slantar, men ändå. 1000spänn som man inte har märkt av. *caching*

Så ikväll antar jag att vi ska filma medan vi lagar mat åt päronen.

Var nyss ute på en mysrunda på berget med grannen. Skönt. Man behöver inte pressa varje gång, bara man kommer iväg.
Kollade på lite gamla bilder, och nog är det skillnad allt...?
 

(Ber om ursäkt för den flummig uppsynen.)

Det roliga är att det inte skiljer ett kilo...

gnu/T

Redan fredag?

Tänk att jag alltid blir lika fövånad varje gång ännu en vecka har gått. Jag tror att min tid tickar lite långsammare än omvärldens tid...

Igår var det hur som helst bowling för halva slanten med syster och kusinerna.



Nu ringde Sandy och undrade om jag var på en fika. självfallet!

puff/T

Crackpot-Cupcake

Experimenterande med olika typer av muffins. Lyckat och måste definitivt göras om i större skala.

Pepparkaksmuffins med smaksatt glasyr. Äpple, kokos, citron, jordgubb, hallon, choklad/jordgubb och "clown" med både äpple och hallon.

vissa blev goda, andra hysteriskt fula. De finaste fick familjen, de näst finaste fick grannarna och resten åt vi själva.

(Eller några av dem. Man blir snabbt mätt på olika sorters pepparkaksmuffins.)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu är jag vaken på tok för tidigt, eftersom syster kommit på att vi skaa springa klockan 08. Har fått i mig lite frukost för att orka hänga på och hunnit pilla i fel minneskort i kameran så jag inte får ut det igen. gosh!

nåväl, motionen kommer att vara avklarad tidigt så får det bli en eftermiddagspromenad istället för morgondito.

Poopilicious/T

Piffat Ford

Idag har Forden fått en liten vitamnininjektion.

Har ju haft problem med att den plötsligt motorbromsar väldigt hastigt och hårt, vilket är rätt obehagligt i 100km/h.. Opas granne (dvs han som sålde bilen till mig och nu tydligen har livstids support på densamma, hihi) noterade att jag kört 2500mil utan att byta vare sig tändstift eller bränslefilter. Tydligen ska detta göras var 1000ende mil.

Lätt att veta. Men nu är det gjort i alla fall.

Drog en repa i spåret med syster nyss och nu sitter jag och väntar på att Elin o Lampa ska komma och baka experimentmuffins med mig.

peace/T

Dagen då...

Detta är alltså dels dagen då jag ställde klockan på 06.00 och sedan ändå sket i morgonpromenaden för att det regnade.
Dels Dagen då jag åkte till falun för allergisprutorna (medförande ansträgningsförbud och därmer inte dagen då jag motionerade).
Dels är det dagen då jag åkte till Västerås med syster och mor för att spankulera och kolla på möbler och IKEADE, men det är inte det som fått just denna dag att sticka ut.

Detta är även dagen då müslinagel nr1 trillade bort.
Varning för äcklig bild. Klicka inte om du inte vill se
.

9-naglad/T

Redan söndag?

Ibland känns det som om veckorna bara går fortare och fortare. Nu är det söndag igen, och äggen är slut så vi måste åka och handla.

Hängde på stranden igår igen. Hade bakat muffins som matsäck. Man blir alltid så sugen när man ser alla barnfamiljer med hembakad matsäck och kaffe i termos. Kaffet missade jag dock.

Vi var bjudna på fest både till höger och vänster (och faktiskt rakt upp) men det kändes så mysigt att ha myskväll med film, popcorn och saft, bara vi två, så det var så det blev.

Vi kollade på en cowboyfilm, Open range som var ganska bra. Typisk western med svåra cobojsare som kisar mot varandra i evighet och har ett turbulent förflutet. Men Kevin Costner är som bäst när han är cowboy, så det var ändå bra.



Efter det började vi kolla på sista mumienfilmen också, men då blev jag paniktrött och somnade, så vi ser klart den idag istället.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu ska vi som sagt åka och handla. Har till och med skrivit matlista för hela veckan. Hoppas vi kan hålla den.


chip/T

Soool

Softade på stranden hela dagen igår. Härligt. Dessutom blev det lite vardagsmotion i form av cykelturen till Matsbo och så simmade jag och jennie över sjön. Hon myssimmade och jag plaskade ferbrilt, haha.. Har tom träningsvärk i ljumskarna idag.

Därefter bjöd hon och svågern på ugnspannkaka, lyxigt värre. Hem, jobba lite och sen var det häng på En och en Halv med päronen ända in på småtimmarna. Grannarna joinade också.

Idag hoppas jag på ytterligare en baddag. Solen steker så härligt och vattnet lockar.
Im OFF/T

Hur många jordgubbar har du?

Fluffigt väder med trevlig kvällsvändning

Snacka om missunnsamt väder. Strålande sol på morgonen så man vaggas in i tron om stundande sol och bad.
Men lagom till Jennie kommit hit för att göra sällskap till lämplig strand gick solen i moln och det såg verkligen mörkt ut.

Ett parti Fia med knuff och den fantastiska rullen "Black Sheep" senare gav vi upp och hon gick hem till sig.

Dock vände det bistra vädret lite sådär lagom, så jag fick nog med energi att äntligen få upp fanstyget på väggen och måla sista strykningen på pianostolen.

Ska bara i lite fler bilder, sen så.

Käkade ett kilo vattenmelon helt själv också, innan jag cyklade iväg för ett quick kvällsdopp i munken och sedan hem till Julia för pysselmys. Super, verkligen super.

Passade på att klistra in de sista bilderna i album också. Om man kontrollerar sin ekonomi och upptäcker att det finns 130spänn på kontot, är det då klokt att köpa ett album för 129? Jag kallar det ödet. Bilderna hade blivit förstörda annars.



Titt vad mycket vattenmelon!!!

And it's mine, all MINE..!!!! Moahahahaha

ondskefullt godnattskratt/T

"Det är skönast nu" sa Karlsson

I natt alltså, jisses... Det började vid 02-tiden när något förbannat larm gick nere på Vasaliden som det tog ett par timmar innan någon behagade ta sig en titt på det.

När väl det har tystnat bestämmer sig vår hustomte, Karlsson på Taket, att tiden är ypperlig för lite trädgårdsarbete såsom exempelvis häckklippning med maskin.

Halv 7 gav jag upp och klädde på mig för att gå ner och vänligen men bestämt fråga vad han håller på med?
Det var som jag misstänkte, hans dag börjar klockan 04 och han har inte en tanke på att han skulle kunna störa någon som sover hela dagen... "Det är som skönast nu på morgonen."
Vilket jag i och för sig kan förstå, innan det blir varmt och så, men före 06?
Hursomhelst utlovades bättring så vi får väl se. Till saken hör att Karlsson kan ha lite svårt att alltid hålla sig till sanningen och dessutom kan tänkas vara lite smått förvirrad får vi som sagt se hur det blir i framtiden.


Så nu sitter jag här, morgonpromenaden avklarad, frukosten äten och tänderna borstade. Vad bringar denna dag månntro.

Igår var det äntligen lite fint väder igen så jag och syster låg vid Dammsjön och bättrade på brännan. Kanske blir det mer av den varan...

bn/T


Tisdagslunk

Jobba lite, chilla lite, surfa lite, måla lite... Sommarlov is the shit!

Snart bjuder syster på lunch också och förhoppningsvis lutar det även åt en vända i spåret framåt eftermiddagen.

Om jag hade ett produktionsbolag skulle det heta "Kickass Productions"


skutt/T

KAN ha överstimmat...

Gudars vad jag fått mycket gjort idag. Målat, städat, jobbat, lagat mat, ätit mat, druckit kaffe, gullat Mini och till och med gympat för första gången sen jag vet inte när.

Tårna verkar dock inte allt för lyckliga över att jag kört på som vanligt på en gång så fort det gick att få ner dem i ett par skor igen. Men lite blod har väl ingen dött av, och jag har haft värre blåsor... Hoppas det är bättre imorrn så min iver över att komma igång igen inte har gjort det värre igen.

Nu ska jag kolla på family guy medan jag käkar lite kesella med en klick honung och en banan.
Mumma! (fast egentligen skulle det ha varit i lite frön och nötter, men det var slut.

tåbira/T

Äckligt positiv!

I morse gick morgonpromenaden i rask takt och med ett leende på läpparna.
Jag kunde nämligen ha vanliga skor på mig!! För första gången på två veckor. Glädjen är total!

Hoppas vädret håller i sig så kanske det till och med blir gymping ikväll. Vore finemang.




Frukosten är avklarad och nu ska jag måla lite på stol och spröjs igen, arbeta en stund och sedan storstäda. Ska bli kul faktiskt.

Känns bekant från vandringen, äckligt positiv och allt kan bli kul.

kul/T

En tanke om blå...



När solen gått ner och fåglarna tystnat
simmar en tanke förbi
Utan att märka det har månen lyssnat
på tankens blå melodi.

Blå i sin helhet
blå i sin ton
blå i den sång som den sjunger

Och medan den simmar genom luften ikväll
som om den var fisken i vatten
sjunger tanken med rösten så gäll
om tjusningen i sommarnatten.

Blå i sin helhet
blå i sin ton
blå i den sång som den sjunger

Månen vill fråga; Vad sjunger du om?
Vad gör dig så upplyst inatt?
Men tanken bara simmar, med tonerna bakom
som en glittrande svans på en katt.

Blå i sin helhet
blå i sin ton
blå i den sång som den sjunger

För tanken vet, det alla tankar vet
att i natten öppnar sig människors bröst
drömmar får liv, tankar kan sjunga, hjärtan skrattar i hemlighet
och ändå hör ingen tankens röst...

Blå i sin helhet
blå i sin ton
blå i den sång som den sjunger.


Mellanstadiefest

MKs fest visade sig vid närmare eftertanke bestå av princip halva mellanstadiets tjejer. Visserligen 12år äldre än då, men ändå. Galet trevligt, med tjatter om det mesta, rödvin och glada skratt.

Kingen en vända innan hemgång med korv i magen och glatt humör. Hittade till min stora förtjusning en pizzakant i kylen som bara ville in i munnen.


Idag är det lite långsammare tempo. Massvis med Fanta piggar upp. Dessutom drog jag av någon anledning igång projekt "Måla pianostolen och fönsterspröjset". Nu läste jag att det var 5timmars torktid innan det går att måloa över grundfärgen, halleleluja.



Mer Fanta!
bilden är från tamcao.com


/T

Kaniner i Lera

Filmkväll hos Mallan igår. Trevligt, med vekrligen på TOK för mycket godis. Det var ett unde att det inte sprutade ut genom öronen.

Vi hann även med en del dragspelande och Bajsblues.

Trots regn har det hittills varit en trevlig dag.

Först morgonpromenad (och då regnade det helt galet nog inte) och sedan 11kaffe på nygamla Centrumfiket.

Sedan dess har jag hjälpt en vän med modifikationer av kaninburen, så de små långöronen ska kunna skutta på lite större yta.

Eftersom de är kaninernas2  motsvarigheter till Houdini är det noga att det inte ens finns den minsta möjlighet att kanske eventuellt om alla omständigheter är de rätta kunna tränga sig ut.

Åskovädret som ackompanjerade oss verkar nu ha dragit förbi och jag väntar på att riset ska koka klart. Ikväll blir det fest och kalas hos MK.

Hungrig/T

Godis o...

2eeb5b6c8204edc7903d210f97696fba.png

Kolla varifrån!

Godis o Film! Sitter hemma hos mallan och ska se på "Vi hade i alla fall tur med vädret igen". Hoppas på trivsel, 1an är ju guld. Nu ska jag äta för mycket godis och bättra på späcklagret. Späck/T


The sims 3


Regn i ottan

Ställde väckarklockan tidigt för att komma igång med morgonpromenaderna igen. Döm min besvikelse när det regnar ute... Än så länge känns det inte jättelockande att gå ut i sandaler och strumpor (helt a la tysk turist) i regnväder...

*muttra* Men det kanske lägger sig senare.

En kul anekdot med tanke på Sandys kommentar är att jag häromdagen snokade lite i frysen efter något sött och gott. Till min stora glädje hittade jag en bigpack som till synes skulle innehålla tresmaksglass. Tung var den också, så det var mycket i.

Man kan ju säga att jag blev lite förvånad när det inuti var något brunsvart med ett lager is ovanpå. Tänkte dock att det kanske var moccarutor, ochhumöret steg åter en gång.

Efter att ha skrapat bort isen var dock besvikelsen total, när lådan är fylld med.... *cliffhanger*.... jord(?).




Nu blir det ägg./T

Tisdag

En dag utan alltför intressanta saker att skriva om. Tvättat, hängt tvätt, ätit mat, jobbat ytterst lite, duschat länge och nu blir det macka o kaffe.

plitt/T

Middagar och moms

Trivsam inflyttnigsmiddag hos de nya grannarna igår, men det innebär tyvärr även att idagdagen är desto tyngre.

Momsredovisningen skjuts upp några timmar och tandkrämen är slut.

Hallelulja/T

Toppen på snoppen, dvs hallonet.

Klockan är nu nära lunch och jag har jobbat av det som behövdes inför momsredovisningen imorn. Skönt!

Gudars vad det åskade inatt, världens åskoväder så jag var till och med tvungen att stänga dörren för att det itne skulle regna in på tvätten. Men det är mysigt med åska. Även om det ät lite läskigt när det är så mycket och just när man är gräsänka förstås.

Hjälpte mamma att måla om huset hela dagen igår. Det var trevligt. Hänga bara familjens chicks en hel dag. Jag och mamma målade medan lillasyster låg och solade i väntan på kryckor. Hennes fot är illa däran, men om några dagar är det säkert bättre. Det ser inte ut som om tån kommer dö och trilla av längre i alla fall. Eller åtminstone inte hela...

Har lite beslutsångest nu huruvida jag ska sätta mig och sortera bilder eller om jag ska ta mig till någon färgaffär innan de stänger och köpa oljefärg att måla pianostolen (som jag tänkt göra sen vi flyttade tillbaks till hedemora för tre år sen) och ett spröjs som jag planerar att sätta upp på väggen som fotoram. Kan bli kul! =)

Ikväll är vi dessutom uppbjudna till våra nya grannar på inflyttningsmiddag. Jag har köpt puré att ta med och kalasa på.

Först och främst ska jag dock kisselura och hänga tvätt. Resten får framtiden utvisa.

Lördag/T

party-poopers de...

0-2ddd8161329e953fca8cc7ea66e37370.png

Kolla varifrån!

party-poopers de har åtminstone återfått sin normala storlek...


skumkaos Skumkaos...

65ffcb6a0c6163e4ff9dffddcda1fbfd.png

Kolla varifrån!

skumkaos Skumkaos i bubbelbadet med fötterna torra. Värt det!


Testar både...

535c9177bead55ff90a6501e836f4e0a.png

Kolla varifrån!

Testar både att mobilblogga och polkagris med päronsmak. :)


2 down, one to go...

Uppe tidigt idag, kvart över fyra föra tt bege mig till Ödeshög och hämta hem lillasyster. Hennes fötter gav upp idag i och med att lilltån beslutat sig för att dela sig i två. Den sista tappra krigaren fortsätter dock den sista biten ensam.

Så, inte mycket annat än roadtrip på hela dagen.

Nu kommer Stiido snart så kanske vi drar och badar en sväng. (Eller jag får väl nöja mig med att titta på folk som badar, men det kan väl också vara kul.)

Verkligen varmt, men det lär väl knappast vara någon skrällande nyhet för någon vid dethär laget.

*svettas*
/T

Hemmafix

Sitter här medan frukostägget kokar, vilket innebär att inlägget får ta max 6minuter.

Solen skiner även idag, helt fantastiskt.
Men eftersom jag varken kan gå speciellt
långt eller köra bil ordentligt planeras
det en del hemmafix i värmen.

Tänkte försöka få iordning badrummet
som jag vill, och städa resten av köket.

Känns rätt kul att börja fixa faktiskt.

Sen ska jag se över vilka bilder jag ska
framkalla för att sätta upp på väggen och
även hinna med att gå till banken.

(Kan föreställa mig synen när jag kommer
inhaltandes i Opas tofflor, med strumpor på.
"Hejhej, ta mig på allvar".

Vore kanske bättre som flera föreslagit,
att hyra rullstol på VC och hävda att man slagits
med en tiger eller hoppat fallskärm eller nåt annat coolt.

Nu över till projekt 1, av med bandagen och in i duschen. Efter frukosten förstås.

Ingen morgonpromenad/T

RSS 2.0