Hemma igen... tyvär...

Tala om att vara besviken. Fantastisk vandring i femton mil fick ett snöpligt slut när mina stortånaglar började stå åt alla håll.

Spektaklet började på söndagen med tripp till Orebro, där en av bilarna gav upp och tack vara hjälpsamma örebroare hamnade hos en verkstad. Vidare till Olshammar där ytterligare en vänlig själ lät oss parkera bilen på sin gård för att det skulle se ut som om den var någons och inte övergiiven.

Dag 1 tog vi oss vatten över huvudet och vandrade, glada i hågen hela vägen till Karlshamn. Det vill säga lite drygt fyra mil.

Haltande spenderade vi natten på Karlsborgs camping där vi blev väl emottagna och där det fanns TV-rum med värme. Vimiddagen bestod i en grillad kyckling och potatisgratäng. Mumma! Till saken hör att ajg lyckats dra på mig en urinvägsinfektion deluxe och därför även hinkade tranbärsjuice.

Dag två haltade vi vidare men tog oss bara en mil till Mölltorp där vi campade bland tyskar i husbilar och tonåringar i tält. Stimmande moppepojkar tutade utanför tältet, glatt omedvetna om hur nära det var att de blev soft airgun-beskjutna, gjorde att nattsömnen blev sådär men eftersom vi vilat hela dagen och natten bar fötterna oss ända vidare till västkustens hjärta, Hjo. I love Hjo!!!

Helt fantastisk camping och en lite idyllisk svensk stad med hjärtlig stämning och vackra omgivningar. Åk dit!


Från Hjo började det gå utför, och när jag sedan i slutet på dag 5 tog av ming strumporna fick jag en chock. Ingen borde få se det vi såg och ingens tår borde se ut på det viset. Det var helt enkelt omöjligt att fortsätta.

Jag fick ta bussen de sista två milen till Jönköpings sjukhus i hopp om att de skulle ha någon form av mirakelmetod. Men de ville inte göra någonting pga infektionsrisken.

Matt, irriterad och otroligt besviken var jag tvungen att ringa fadern för skjuts hem. Snöpligt som sagt... Tåjävel!

När jag kom hem såg fötterna ut som två tuggummin med prinskorvar och passionsfrukter istället för tår. Mamma agerade kirurg och stack hål på stortårna och kunde med spruta suga ut 1,5ml gojs ur den ena tån och 0,5ml ur den andra.

Skönt med lite mindre tryck i alla fall.

Idag har jag hängt i floda. Invalidiserad och med badförbud i 30gradig värma. Nice!

Det kommer nog dröja innan jag slutar vara bitter över det påtvingade avbrottet.

Syster och S fortsätter i alla fall. De har vilodag imorgon. Jag önskar dem all lycka, underbara människor!
The Troopers

Nu ska jag knapra lite antibiotika och painkillers.

matt/T

Äh, skitsamma

Här offrar man dyrbar nattsömn för att försöka fixa mobilbloggfunktion, men det verkar inte vara gjort för att funka.

Imorrn drar jag ut på promenad och kommer inte hem på ett par veckor.

Glad midsommar/T

Flyttlasset går

Och går gör det. Uppför trappor, nerför trappor... Den som trodde att det tar mindre än en hel dag att flytta bara för att man flyttar en så kort sträcka som en trappa ner, trodde fel.

Men det är onekligen skönt att bara kunna bära lass efter lass och ställa in på plats direkt. Inga flyttkartonger, inga släpkärror, inga spännband och framför allt, det gjorde inte ett dugg att det regnade.

Pappa har varit en ängel och hjälpt oss så himla mycket. Kånkat och burit och släpat. Svåger var också här en sväng och hjälpte till att bära ner pianot. Tack!

Nu har vi klarat av nästan allt. Det sista måste få vänta tills imorrn, och då tar vi städningen också.

Fick mat två gånger idag också. Först hos svågerns svärpäron (som också råkar vara mina pärons vänner) och sedan hos de egna päronen tillsammans med farmor och farfar.

Åtskilliga timmar senare i bubbelbadet.

Vissa dagar är det lätt att vara tacksam..

Nu blir det sängen.

ciao/T

Ben&Jerry

Det må vara gott


Men jag åt på tok för mycket..


Vilken är din favorit?


Semester...

Nu tar jag semester på riktigt. Ska dra en sväng till Borlänge och hämta mina tentor...

Dags att kolla upp väskor och regnskydd.

Med tur kan vi börja flytta så smått redan ikväll.. iiiiiiiih


spatt/T

01:27

Sjuk hobbyverksamhet, har ont i sittknölarna och är förmodligen helt blå i röven efter allt stolsnötande. Men nu tror jag äntligen att jag fått ordning. har rättat en hel massa verifikat, luskat och lurat med löneutbetalning, moms hit, moms dit, moms bort och moms till... tror vi betalat skatt 2 ggr, i så fall är det en diff på 50 öre, and that´s as good as it gets.

Lyckat affärsmöte också. Verkar som vi får uppdraget. Kul!

Men nu är klockan snart halv två, så nu ska jag borsta tänderna med mitt dentakit och sen blir det kudden stenhårt.

Imorrnkväll kanske vi kan börja flytta... *hoppas* ska minnas att ringa de nya hyresgästerna imorrn och meddela sitsen.

ajaj, sitsen ja...

Rövont/T

Debet och kredit

Idag har vi lämnat papper till insamling och pantat burkar. Alltid lika skoj.

På riktigt, jag tycker det är riktigt underhållande att vika pappkartonger så de passar in i containern. Jag brukar nypa ur häftgrjerna ur tidningarna med en tång dagen innan och lägga dem med viket åt samma håll, för att det bara ska vara att hälla ur dem i rätt hål.

Flaskorna brukar jag börja med att skölja ur (man vill ju inte bli kladdig av alla slattar) och sedan sortera efter färg i olika kassar så man slipper blanda ihop och springa emellan. Samma sak med burkarna (fast jag sorterar dem såklart inte efter färg, det vore ju galenskap haha). Det är så himla irriterande när folk slänger snus och fimpar i burkarna eftersom det kleggar igen vasken när man sköljer ur dem.

Nu står lunch på en &en halv på schemat och därefter till affes för att köpa ett siffertangentbord.

Lunch/T

Sol i sinne

Sitter och pysslar med bokföringen i det nya programmet. Bra support, men det gäller att hålla tungan rätt i mun.
Men som man så ofta hör sig själv säga strax innan allt tar en drastisk vändning "hur svårt kan det va?".

Annars är det inte mycket på dagsschemat idag. Ska försöka få ordning på detta nu så det är klart för löpande bokföring. Sen vore det nice att kanske ta sig ut i spåret igen för första gången på tusen år. (tre-fyra veckor avrundas som bekant alltid uppåt) kanske till och med tvinga med sig syster...?

Nu är det nog dags för kaffe.

supp/T

en dag utan regn...

Kändes nästan lite skumt att vakna utan att det regnade ute. Dock var jag trött och tog mig inte upp förrän 9:05. Det var tur att ajg vaknade då, för ca tre minuter senare ringde en kille från banken som jag skulle träffa halv tio. Flax. Så nu är jag redovisningsansvarig på riktigt. Har setat hela förmiddagen med konton och registreringar, och allt bara för att komma igång.

Närmare lunch kom grodflickan förbi och plockade åt sig lite kläder. Bra. Plaggen förtjänar att hamna hos någon som använder dem lite.

Sen drog vi ner till posten, postade ett litet paket, vidare till Kingen och lunchade, sen hängde vi på stan en stund innan vi skildes åt som vänner.

Nu har jag precis varit hos JJ och svåger och käkat tårta eftersom det var födelsedag på gång igen. Jobbar bra på att bygga upp vinterspäcket minsan, höhö... Nejdå. Som sagt, snart blir det vandring deluxe.

Nu ska jag sätta mig och gå igenom lite bilder för framkallning.
Bara för att det var så längesen.                                            
  

saknar mina dreads ibland...                           

framkallning/T

Kromfohrländer

Idag har föreningen Kromfohrländer haft sitt första årsmöte samt sin första rasträff. Intressant kuriosa för allehanda intressenter.

Trivsamt var det hur som helst i och med att mamma fick tillfälle att träffa både uppfödare, tikar och hanar som är blivande valpföräldrar.

Var en sväng till IKEA igår med KG också. Känns som om jag inte gjort mycket annat än åkt bil de senaste dagarna (kanske beroende på att det är just så). Vi köpte ytterligare två Börje-stolar, galgar och förvaringstillbehör.

Därefter rensade jag ur garderoben, så nu ligger en påse med skänkabortkläder, en IKEAkasse med ev. sälja eller ge till vännerkläder och en kasse med kläder som helt enkelt var bortom all räddning.

Känns skönt att ha uppdaterat sin garderob lite, ska verkligen försöka göra detsamma med bloggen.

Eftersom det fortfarande regnar är är det otroligt svårt att motivera sig till att ta sig ut i motionsspåret, och jag tror banne mig inte att jag lyckas idag heller. Har inte sprungit sedan blodomloppet, pinsamt.

MEN, och det är ett stort men, vandringen blir av!!! Jag är så otroligt glad över det. Syster och en vän gör mig sällskap och i lag planerar vi att ta oss vättern runt till fots. Herliche zeiten!

Beware of the rage of the BatmanSamuraj


funky/T

Back dalom

Åter i Hedemora kan jag konstatera att Kalmar är en i särklass utsökt shoppingstad och kassan har minskat med åtskilliga tusenlappar.

Vi har promenerat, shoppat, ätit, shoppat, ätit, sovit... Sushi, grekisk buffé, ägg, knäckebröd och glass... vad mer kan man önska?

Igår lagade dessutom syster mat åt oss alla.

Lysande sickan/T

Hektisk morgon

Upp, morgonpromenad, klä på, hänga tvätt, äta frukost, borsta tänderna skriva blogg, packa...

Men nu är jag äntligen på väg till lillasyster.... *längta*

poff/T

Kommer snart

Haha, var det egentligen någon som trodde att veckans kombo verkligen skulle komma upp på samma dag en gång i veckan? Inte jag i alla fall.

Snart drar jag till lillasyster i Kalmar, vilket förmodligen kommer innebära några dagars uppehåll. Förhoppningsvis kommer även en mindre flytt ställa till det så det dröjer ytterligare innan internet kommit på plats, men det återstår att se.

Idag ska mycket göras, Avesta en sväng för att inhandla diverse kontorsmaterial, batterier och bomull, receptförnyelse, övriga samtal, informationsmöte, lyxmiddag, sådana saker...

Måndag.
nalle/T

MCåka och bastubad

Hade en underbar kväll med vännerna igår. De är verkligen så himla fantastiska. Vi hängde på En & en Halv, drack öl, stimmade och efter att ha levt på digestivekex och chokladbollsmet hela dagen käkade jag en sallad med biff. (Här kommer ett ypperligt tillfälle att använda ett ord som man inte använder så ofta.) Gudomligt!

Rekommenderar den starkt.

Lördagen spenderades hos päronen. Gick dit efter morgonpromenaden för att hjälpa dem att måla lite, men det kom sig så att jag och far gav oss ut med MCn en sväng istället och naturligtvis kom regnet som på beställning.

Det gjorde inget, väl hemma blev det lunch och bastubad och på tok för mycket godis innan jag gick hem till Otoshi och kollade på Betnérs tal till nationen. Han slår sitt huvud hårt på många spikar..

"Hur var det nu, liten hatt ingen gris...?"

Idag är det val. Jag har bestämt mig, tror jag... Ska bara komma ihåg att ta mig iväg till lokalen. För rösta ska man göra. Så gör det.

VOTE/T

Är det förtal?

Om man blir galen av rinnande snor?

Spendrups små nakenfisar
dansar runt i ring
Spendrups små nakenfisar
kan just ingenting
utom att
ibland få fnatt
och dansa runt i ring.

Resultat av oupphörligt snorrinn under hela dagen.

Värdelöst att försöka göra sig någorlunda presentabel inför kvällen med snoret droppande från näsan. Enda lösningen är en tampong!

Tamponger är bra till det mesta.
Mens förstås men även läckande biltak och rinnande näsor. Jag skojar inte!
(Ta det lugnt med storleken bara, för det blir meckigare än man kanske kan
 tro att få ut dem när de är fyllda.)

Så om du ser någon på krogen med en tampong i näsan, så är det jag. Hejhej!Nödlösningarnas mästare/T

Pollen är bajset

Snorar och snorar, verkar aldrig ta slut. Är inte helt säker ens på om det verkligen är allergin (som det borde vara eftersom jag är för lat för att förnya mitt recept och därför har varit utan mina kära cetrizin i fyra dagar nu). Tänk (hemska tanke) om det skulle vara en förkylning?

Öla ikväll med vänner i alla fall. Ljus!

snörvel/T

Städat

har äntligen gjort slag i saken och städat undan här hemma. Har skjutit upp det länge nu i och med stundande flytt, menska jag vara hemma och ledig och gräsänka hela veckan så får det banne mig vara rent åtminstone.

Dock orkade jag inte dammsuga, får se om andan faller på senare. Det är åtminstone inte stökigt längre!


Typ som jag inte ser ut när jag städar. tyvär kanske?-->

Nu ska jag nog gå hem till Oma & Opa och tigga lite lunch.

puff/T

Under 30, om än på fisen


Blodomloppet i Borlänge 2009
Therese Kristoffersson Säterjäntorna
Startnummer 4741
Klass Dam 5 km
     
  Resultat
Mål
29:54

Dag 1

Första dagen på sommarlovet och regnet kommer som ett brev på posten.

Det gör ingenting alls, faktiskt. Har slappat hela dagen hittills, sket tom i morgonpromenaden till förmån för sovmorgonen. Spelat struntspel, druckit vatten och ätit makaroner.

Kolhydratsladdning major inför blodomloppet i Borlänge....


RSS 2.0