Ny vecka alltså

Måndag igen och därmed dags för nya tag. Ska snart ge mig ut på en runda i motionsspåret. Planen är simning imorrn och sedan ett överkropps- samt ett benpass på gymet denna vecka. Resten blir bonus.

Nån som förresten har tips på vart man kan hitta trevliga träningspass på internet? (Styrketräning på gym)

Men först bjuder jag på en bildkavalkad på den nyaste medlemmen i familjen K.

enjoy

Tröttis

Gosar en stund när man är nyvaken

Snuttar på kossan
























Stimmar upp sig...

Det är sjukt svårt att fota valpar...

De värsta racen är omöjliga att fånga på bild, men här är det piptofflan som får sig en omgång.

Och sen såklart helt utslagen. Sovbilder är det enda som funkar.

Ska ta en dag här framöver och försöka utomhus med "riktiga" kameran. Men det är svårt när man bara vill gosa in sig bakom öronen hela tiden när man inte värjer sig mot stinkande valppussar.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så, ut i spåret och sedan dags att slå böckerna.
träninsgvärk/T

Fyrbeningen



Alltså, det finns inte mycket mer att säga.

Försöker koncentrera mig och plugga, men det slutar ändå alltid med att jag sitter på golvet eller gräsmattan hemma hos päronen och gullar denna pälsboll. (Lyssna på stridsljudet alldeles i början)

När jag orkar och har lust kommer uppdateringarna igång igen.

nu ska vi kolla på Constantine.
boll/T

Ont i hjärtat på ett bra sätt

Gudars, jag har inte uppdaterat på ett par dagar och här kommer förklaringen: --->


Förmodligen det sötaste jag sett. Det är fatligt att titta på henne för länge eftersom man riskerar diabetes typ <3.

Så otroligt fin... Jag trodde nog inte på allvar att jag skulle kunna känna så starkt för en hund igen efter Jerry, men jag är tagen med storm. Hon är perfekt.



Familjen Kristofferssons nytillskott, uppföljaren till hunden med stort H (Jerry kommer för alltid att ligga som överlägsen etta), det lillalilla hjärteknytet som formar allas munnar till små "o"n och lockar fram bebisröster hos vuxna människor...

Chili

Jag ska berättta mer om när vi hämtade henne och lägga upp fler bilder. Men nu måste jag plugga.

Jobba först, leka sen. (Och så länge ingen känner för att betala mig för att nöjesblogga räknas detta som lek.)

Valpfeber/T

Back to skolan

Hur tusan stavas school? scool? kjool?

Packat väskan nu ia lla fall och om fem minuter bär det av till Borlänge för föreläsning. Spännande. Alltid ny klass... alltid nyttnytt.. Men den andra kursen går jag i alla fall ihop med ett par bekanta ansikten.

liiiite för liten för ett average kollegieblock

Hunnit med både morgonpromenad och joggingrunda. Skönt att ha det avklarat.

mors/T

Riktig måndag

Och bara sådär var vardagen tillbaka. Sommarlovet är slut och det ska tas tag i allt möjligt.
Jobb, träning, skola... Denhär terminen ska jag minsann skaffa mig ett passerkort också. Innan det blir för pinsamt. Vore nice att själv kunna komma in i skolans lokaler på helger (tex när det är tenta på lördagar) eller i datasalarna utan att behöva knacka på och hoppas på vänliga själar som öppnar dörrar.

Drog igång morgonpromenerandet idag också. Mjukade lite ner till ICA och handlade kaffe, bröd och mjölk + hämtade ut lite böcker från posten.

 Funderar på att bokföra alla litteraturkostnader för denhär terminen och se hur det är tänkt att det ska kunna finansieras av CSN... Eller så vill jag inte veta.

Nehepp, dags att plantera näsan i första kapitlet. (Snällt av kursledarna att lägga upp bra länkar till översättningssidor).

Buisness Marjet Management
Chapter 1
Guiding principles/T

VA?



Haha, hur man än försöker förstå, är allt man kan säga: VA?

Ättika/T

Ojoj

Vad hände med uppdateringarna? Jaja, det är väl som vanligt. Antingen händer ingenting, och då har man ingenting att blogga om, eller så händer massor med kul grejer och då har man inte tid/ork att blogga om det.

Har i alla fall hunnit med besök hos goda vänner, ätit glassbilsglass, hängt med päronen och målat lite. Men vad som skulle bli en mänsklig överkropp liknade mest en hästbringa, så jag är inte nöjd... Men det kunde vara värre.

Den får ligga här på golvet ett tag så jag kan lära mig av den. Målet var hur som helst att få till ett bakåtlutat ansikte sett nerifrån liksom. Ja, se själva...


Nu ska jag snart ut i skogen en sväng och sedan hoppas jag på besök hos svärfamiljen.
(Skulle egentligen verkligen behöva storstädas här hemma innan skolan kommer igång igen... men allt har sin tid.

sol i sinne
brun inne/T

Puh

Musten gick helt ur mig.

Joggade 5km med syster i förmiddags. Älskling var också ute i spåret. Han är så duktig. *älska*

Därefter förljde jag med runt halva södra Dalarna i jakt på vad som visade sig finnas på gångavstånd i Hedemora. Efter att ha kuskat runt hela dagen ligger jag nu i soffan och orkar inte göra nånting alls av allt det jag tänkte.

Inte hälsa på vänner, inte städa, inte tvätta, inte laga mat (tur att darling gjort det så det fanns att värma i micron)... Synd att det inte är roligare program på TV. Allt jag vill är att titta lite på TV.... och kanske äta glass.

Trött/T

Höstig sommardag

Idag har jag och älskling varit på parksightseeng i Hedemora. Gnolat omkring i solen och myst allmänt
.



Ringde även till Hedemora energi, eftersom vi fått två elräkningar för samma period. Dessa vänliga själar upplyste mig om att man inte automatiskt flyttar UT nånstansifrån bara för att man anmäler att man flyttat IN någon annanstans.

Detta borde jag ju ha förstått, det är vanligare än man tror att folk liksom samlar på sig diverse boenden efterhand, och en normalsvensson sitter i snitt på 6-7 lägenheter innan denne köper hus.

Har även varit ute i skogen med Oma och Opa och plockat blåbär och lingon. Strålande sol och ljummet väder.


Livet är bra gött.

Nu ska jag duscha bort blåbären och köra en fästingkoll, sen iväg till mor och far och kolla in deras nya möbler.

fästingpanik/T

Sista tisdagen på sommarlovet

Dagen har spenderats mestadels i telefon med olika instanser för att försöka få tag in nån som vet nåt.

Men jag har även hunnit med en repa i spåret med syster. Det var skönt. Det ÄR skönt att springa, bara man tar sig iväg...

När jag sen skulle parkera in bilen i garaget mötte jag en gubbe som tydligen ville bli av med sin hund, för hunden sprang lös och var centimeter ifrån att plattas till under mitt vänstra framdäck. Trots att jag körde i snigelfart var jag tvungen att bromsa så hårt att jag gled i rullgrus och fick motorstopp. Shit!! Vilken IDIOT! Allt han gjorde var att peta lite på hunden med ett paraply och blänga på mig som om det var MITT fel att hundkräket blev lite skärrad. Jisses säger jag bara. Trist sådana gånger att man blir så chockad att man inte finner sig och kan haspla ur sig alla de väl valda ord man kommer på i efterhand.


Även om gubben inte vill ha sin hund, vägrar jag vara den som tar död på densamma!

Vågar inte ens tänka på hur jag hade mått om jag inte fått dåliga vibbar redan innan och därför saktat in.

Nu ska jag häva mig in i duschen och sen laga lite mat. Är sugen på Chilli con carne.

chill/T

Regn och fakturering

Jobbat denna förmiddag. På nåt vis känns det skönt att ha haft något vettigt att göra.

Om en timme är det återigen dags att dra en repa i spåret. nu har det varit tre vilodagar på raken, så nu ska det väl funka igen.

grön/T

Måndag

Back to reality, op there goes gravity....

så, tillbaka i Hedemora efter en lyckad helg i Stockholm.
Lördagen gick mest åt till att strosa runt, eftersom vi inte kom in egentligen nånstans dit vi tänkte gå. (Det kan vara så att vi allihop missbedömt vår budget en aning). Dock fick vi med den obligatoriska frukosten på Vurma på St Eriksplan. Mmmm, godare mackor finns inte.

Framåt eftermiddagen åkte älskling hem och jag mötte upp fröken Blödarsjuka och T på McDonk. Jag och fröken drog sedan hem till henne där vi satt och pratade strunt tills vi somnade. Mysigt och kul.

Kul var även att nycklar som borde befinna sig någon annanstans befann sig i min väska, så det iscensattes ett inbryt utan dess like. Det gick bra, men frågan är om det är bra...?

----------------

Igår störde jag mig på ett irriterande och oförskämt barn på tåget hem, och var så hungrig (fel i planeringen och bortglömda ätningar) när jag kom hem att jag nästan svimmade. Tur då att farlin är världsbäst på att laga mat.

Sen hann jag med en del pysselhäng med Julia och Stina också.

det har varit en lång helg.



Knorr/T

Hero among beavers

Jahapp, så var vi då i hufvudstaden och med ett antal bärs under västen kan vi helt enkelt konstatera att det har varit en händelserik kväll.

Vi tog tåget och stod ut med ett gäng hormonstinna tånårspojkars smsprat, anlände i Stockholm och tog en öl tillsammans.
(Norska barn kan ingen ta på allvar)

Därefter åkte vi hem till familjen vi skulle hälsa på och drog ut på gemensam krogrunda. Inledd med utsökt Thaimat och öl. Därefter drog vi vidare till Vampire lounge, drinkar till överkomligt pris och het fantastiska stolar i zebratyg.


Steg två var Mosebacke där vi såg mystiska UFOn som flög i hisnande fart över himlen.

Färden tog inte slut där utan vi drog även en repa förbi Sjätte tunnan, sänkte ytterligare kalla och när vi bestämt oss för att dra hemöver hann ett gäng ifatt oss. Ett mystiskt gäng. Ett, kanske inte hotfullt, men ändå främmande gäng... i matchande kort underkroppsbeklädnad...

Jag tror det var ett gäng av de mycket omtalade men sällan skådade, fjortisarna.

KG var järv nog att våga sig tillräckligt nära för att kunna fångas på bild med dessa främmande väsen.



(som lagom till jag kunde andas normalt igen stod och sjäng "I'm a bag in box, baaaaag in box..."


Exotiskt/T

Ludd

Hittade inget valphalsband igår, hm... undrar vart jag kan ha lagt det... Blev ingen joggingrunda heller, kände mig trött i kroppen och syster hade ont i benet, så vi gick istället i sällskap med kusinerna. Lite rörelse i alla fall.

Sen lyckades jag tvätta tre maskiner innan en barndomsvän kom förbi med sin lilla familj. =) Det var verkligen hur länge sen osm helst, och jag är glad att vi kunde ses. Hoppas det inte dröjer lika länge till nästa gång.

Nu ska jag häva mig in i duschen för snart bär det av till hufvudstaden för att fira att min kära Elin har gått och blivit fru och dessutom fyllt år.

schamponera/T

Rock and let die

Just nu känner jag mig bara så pirrig.
                                                Det pirrar för att jag ska börja skolan om två veckor,

                             pirrar för att jag bara har en och en halv vecka kvar på sommarlovet,

pirrar för att jag ska till hufvudstaden för att träffa nyblivna fru Inge-Lampa och hennes nyblivne make,
                             pirrar för att jag sovit gott med goda drömmar,

                                                         pirrar för att jag älskar musik,
            pirrar för att jag älskar Kristofer,

    pirrar för att vi kan gå krabbgång hand i hand medan vi borstar tänderna
och sjunga med munnar fulla i skum Sinatras sång med modifikationerna "we" och "sideways" mitt i natten,

                                                                                    pirrar för att jag vill åka till Australien,

                                 pirrar för att päronens nya valp kommer hem om två veckor,

                                                  pirrar för att vädret verkar bli fint,
pirrar,
                                   pirrar, 
                                                                                pirrar....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Roligaste frågan till 118100:

"min flickvän påstår att en ponny och en häst är olika djurarter, har hon rätt eller kan jag fortsätta rulla på golvet och skratta?"


And more, much more than this, we did it sideways....

Idag ska jag tvätta, kanske dammsuga, lämna en bok till min mor och riva fram mina "flickrumslåda" från garderoben och leta efter Jerrys valphalsband.

Pirr/T

Så länge vi båda andas

Så var det då slut... dock funderar jag på att börja om inom en inte alltför oöverskådlig framtid.

Som jag sagt om de föregående böckerna hinner man lagom slå sig till ro när det kommer ytterligare en vändning.
Denna sista bok i serien är inget undantag. Jag hade i alla fall aldrig kunnat gissa mig till fler av händelserna.

twist 'n turn, detta är en riktig sidvändare.



Jag är mycket nöjd!

/T

Tips för att få fler besökare!

=)

Som rubriken lyder:

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=majfluga

*Lyckopiller*


Typiskt

Jahapp, nu har jag lyckats med konststycket att först glömma bort att betala en faktura och sen dessutom tappa bort den. Slapptslappt. Nåväl, nu sitter jag iaf och väntar på att nån snubbe på ekonomiavdelningen ska ringa upp så jag kan be att få en ny. Bah! Klantmaja!

Annars är det arbete som står på dagens schema. Har en hel bunt med kuvert som ska öppnas och tas omhand, samt en del inköp och registreringar.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The dude ringde upp. No danger on the roof (som man förmodligen inte säger någonstans). Kopian skickas imorrn och det är veckor kvar till förfallodatumet. Puh!

Jag vill åka till Australien och arbeta. Nu! Och därmed basta. Hur många tror att man kan spara ihop 15000 på en termin när man får studiebidrag? Det blir mitt mål. Det går. Jag är övertygad.

Enligt the Law of attraction får man tillbaka vad man sänder ut. När jag arbetat klart idag ska jag sätta ihop ett kollage som jag ska tejpa fast över vår säng, så vi båda ser det det första och sista vi gör varje dag.  Så kan vi vara två som affirmerar. Hihi.. spännande.

 Undrar om denhär bilden fungerar?

Kanske är ett budgetalternativ
att ta cykeln?

Det verkar inte vara så långt?

OK, nog flummat. Till arbetet människa!

Arbeit macht frei. (Inte hänvisning till nazitomtarna, utan till min semester)
Poodle/T

God natt

Joggingen blev av, men jag blev väldigt trött på slutet. Soppa till lunch och lite kräm till mellis räcker inte långt precis. Trots X-antal mackor för att öka på energin lite.

Som tur är bor jag ju nära mina päron, och när magen kurrar är det bara att svänga förbi, hehe.
Två ägg och en stor portion tonfisksallad senare är jag back on track och kunde hålla mig vaken för att se "Gone in 60seconds" igen, tillsammans med dem.

Nu ska jag häva mig i säng. Blir sovmorgon. nice.


"I can see"

scrubs<3/T

Djurmo var det ju

Trevlig kväll igår. Kul att träffa alla igen, vekrligen. Grillade lite, blev bjudna på ostkaka och pratade en hel del strunt.
Jag och AnnSofie ölade så smått, men inga galenskapsbravader.

        
Idag hoppas jag på att träffa en annan vän som jag inte sett på tusen år (om man avrundar uppåt) och i eftermiddag ska jag skumpa runt i motionsspåret med syster och kusin.

Nu ska jag ringa skatteverket och trixa lite smått.

Mulet/T

Back to reality

Så var vi då hemma igen. KG var tvungen att jobba på lördagen, så vi kom hem redan i fredags.
Jag och KG tog ett kvällsdopp innan vi lastade ur bilen, det var jättmysigt.

Igår gjorde jag inte många knop. Eller iofs, joggade lite med grannen på berget en sväng på morgonen och tog ett morgondopp i Matsbosjön, men därefter spenderade jag så gott som hela dagen med näsan i den fjärde och sista boken i Twilightserien.

När KG slutat jobba tog vi ännu ett kvällsdopp, men det blev väldigt kort eftersom jag fick mörktvattenpanik.

Idag hra jag hunnit med morgonpromenad, momsmöte och sol och bad med syster. Nu bär det snart av till Djurås på partaj. Ska bli kul att träffa kurskamraterna igen. Det var länge sen nu.

Off I Go! (Åh, lite trist att jag tappat bort mitt minneskort till kameran = alla bilder från semestern borta. Men det kanske kommer fram.)

puff/T

Utan bilder

Idag får det bli ett inlägg utan bilder eftersom jag glömt laddaren till kameran och batteriet tog slut igår. Typiskt.

Annars har det varit en skön dag. Äntligen har solen gjort oss sällskap och jag och Jennie har legat på klipporna och bättrat på brännan hela dagen. Det kan vara så att jag har bättrat på lite väl i ansiktet, som vanligt. Pinsamt värre. Men förhoppningsvis är det bättre redan imorrn.

Nu när alla har duschat klart ska vi nog dra in till stan en sväng och eventuellt besöka systemet. Tänkte kanske passa på att grilla lite medan vädret vill väl. Dock måste vi i så fall införskaffa diverse antimyggattiraljer för att kunna sitta ute även på kvällen.

Så, över och för nu ut/T

Tandborste och geishakulor

Nu är det kväll efter en fantastisk semesterdag. Öl i sommarkvällen, klippvandring och picknick med havsutsikt och närproducerade räkor.

Kan man vänja sig vid.

Me & KG smootchin´on the rocks



Kan man säga annat än att husvagnscamping är bajset? Hoppas på sol imorrn, då blir det totalfokus på brännebättring.
Nu är det dags att bädda om och omvandla husvagnens kök till ytterligare ett sovrum för natten.

Här tar man cykeln till toan

barfota/T

Lysekil

Dag 2 har tagit oss till Lysekil och Siviks camping. (Sivik är naturligtvis en Malaysisk stavning av Sea Week)

Vi har kört med husvagnen för första gången, köpt backspeglar på Jula, fikat, käkat pizza, och blivit tillfrågade om våra grannar är sjuka i huvudet

Chill I Karlsborg
Grillad kyckling
Our home <3
Camping is the shit.

morgonbad/T

Husvagnscamping!

Så var vi då åter i Karlsborg. Första stoppet på husvagnstrippen som vi inte riktigt vet vart den bär.
De interna striderna har redan tagit fart, men vädret verkar lovande, KG är nyrakad och har inlett operation dokumentärfilm.

(självklart gick det bra att springa en mil igår, men vaden krampar lite idag)

Uppdateringar förutspås
/Glenn

milstolpe kan man säga

Usch, igår blev det ännu en frossarkväll. Jag tror jag ska lägga ner godiset igen, mår så mycket bättre när jag låter bli. Pizza, godis, chokladbakelser och chips..  Sockertorsk deluxe!

Nu sitter jag i alla fall och laddar inför milen. Idag ska det ske. Idag är dagen då jag för första gången i mitt liv ska ge mig på att jogga en hel mil.

Vansinne säger vissa, baggis säger andra. Chysst utmaning säger jag!

Nedan: En stilstudie i nagelförfalskning.

Man behöver: Compeed skavsårsplåster och självhäftande linda. (Gärna för hästar eller hundar, betydligt billigare än samma sak på apoteket.)

Värm compeedet i händerna

Lägg försiktigt på där nageln skulle ha varit. Undvik att ta på den klistriga sidan av plåstret.

Försök få så få veck som möjligt. Sträck lite så det drar ihop, men inte för hårt så det stasar.

Dra ut ca 1,5dm av den självhäftande lindan.

 Dela så den blir lagom bred. (lite kortare än den aktuella tån)

Lägg lindan på längden. Enligt bilden eller från undersidan.

Jag föredrar från undersidan eftersom man då kan få själva "viket" över nageln så det blir som en mjuk kudde.

Samma sak här, sträck lindan lite, men inte för hårt. Linda runt tån.

Ready for running!

vatten/T

RSS 2.0