Flodavintran

Det blev ingen gympa i onsdags. Lillen bjöd på lunch (ugnsbakad falukorv med jopp) och sen sov jag middag på soffan medan han o KG kollade på skidor på TVn. Sen blev det snabbt eftermiddag och jag drog till Falun och Harry's med kurskamraterna. Grodflickan var också med. Det var bra. Saknar henne ofta. Ska bli skönt i sommar när det blir lite lättare att ses utomhus och så...

Torsdagen var också slapp. Morgonpromenad (boken är så HIMLA spännande), lyxfrukost med farlini <3 och sen satt jag i princip hela dagen och klistrade in bilderna i album. Skönt att ha det gjort. Släpade mig iväg på pushen på kvällen, trots att det gjorde ont i själen för att jag var så trött. Som tur var var det knökfullt, och vikterna räckte inte riktigt till. En utmärkt ursäkt att köra lite lättare än vanligt. Det räckte hursomhelst väldigt bra ändå. ;) När jag kom hem hade KG lagat potatisgratäng och fiskpiroger med beasås... älskade underbara. =) Sen däckade jag på soffan till "Underworld" innan jag släpade mig över till sängen och sov som en säl tills klockan ringde i morse.

Morgonpromenad idag med. Alltid! Det började ljusna redan vid halv 7, helt fantastiskt. Snart blir det varmare och ljusare... ååh.. jag längtar faktiskt. Men samtidigt gläds jag åt den snön vi har nu. Det är så himla vackert när det gnistrar, och jag har kommit fram till att jag blir behagligt till mods när det glittrar omkring mig. Så ett tag till kan det få ligga kvar. Men som sagt, ljuset närmar sig.

               

Nu ska vi snart åka till Dala-Floda för att spendera helgen i svärpäronens sällskap. Det var hur länge sen som helst vi var där, säkert inte sen tidigt i höstas, så nu är det verkligen dags. Hoppas solen skiner lika mycket som här, det vore nice att isfiska lite, och kanske åka skotran? Hursomhelst är det så otroligt skönt att bara var där ute. Det är värt allt.

Dock blir det tyvärr inte bara semester. Har setat på skolan hela förmiddagen och konstaterat att det krävs en hel del pluggande inför nästa lördags tenta. Så jag får ta med mig böckerna. Hejja!

Nej, nu ska jag packa långkalsongerna så vi kommer iväg nån gång.

Vintersol/T

Alla fettisars dag

Relativt lugn första halva av veckan. Skola i måndags, gympa... Igår Nöjde jag mig med morgonpromenaden, Pluggade hela dagen hemma hos Sandy, kökade kladdkaka och drack tusen koppar kaffe. Nej. Men nästan. Tjabo hade Chilli med sig, så det gullades en del med hunden också...

Fikade förstås med Julle också. Så himla underbart att träffa henne igen. Jag fattar inte att det går så himla lång tid mellan gångerna. Helt sjukt. Vi funderar på att slå våra spontana huvuden ihop och köpa Centrumfiket.

Hur svårt kan det va?

Har målat lite också. Det är kul. Nu måste jag bara försöka få tag i ram att spänna upp canvasduk på... Nån som har en list eller två till övers?

Hm... börjar bli dags för lunch.. Har just gått en vända runt stadsberget, tog två timmar (gick ltie omvägar) men jag hade önskat att det ksulle ta ännu längre tid. Ljudboken, Väktarens Lärling, är så himla mysig, att man inte vill sluta lyssna... Men jag har bestämt att jag bara får lyssna medan jag promenerar. Så är det ju en liten sporre i sig att ta sig ut.

Tänkte åka till V-hyttan på gympa ikväll också, men eftersom det är halva priset på Harry's i Falun blir det en kväll där med ett par nyvunna klasskamrater och, förhoppningsvis Grodflickan. <3 Man kan inte vara nyttig jämt...

(Eftersom jag bara klämde två semlor, tusen koppar kaffe och två bitar kladdkaka igår... Ja just ja, en halv pizza också till lunch. haha)

Idag blir det nog soppa till lunch. Kan dra ner till Wienarn och köpa lite bröd att ha till kanske... Ska boka om bilbesiktningen också. Hm.. och så borde jag tvätta bilen... typiskt.

Idag är en dag med många "borden", städa, tvätta, laga mat, gå till systemet, duscha, plugga, klistra in bilder i album, ringa samtal, skriva CV.... bah.. Äh, inget som inte kan vänta tills imorn. Just det, handla bordes det också...

Nåväl, liten säl. Nu måste jag fixa nåt att äta och hoppa in i duschen.

Säl/T

Chillhelg...

Så börjar ännu en lugn helg lida mot sitt slut.

Lördagen var soft, morgonpromenad runt Munken, frukost med KG på Wienan (Salami/briemacka + kaffe = säkert kort) sen drog vi till Avesta en sväng och köpte färgpatroner till skrivaren, en hylla till badrummet och en tvättkorg. Shopping Deluxe...

Eftermiddagen ägnades åt tvätt och bildredigering innan jag skickade iväg dem till Fuji för framkallning. Det blir kanske inte jättebra bilder, men ändå helt OK för det priset.

Måste börja framkalla bilder lite oftare, nu landade det på 119 st.. Inte för att det blir dyrt varje gång, utan mest för att det blir så drygt att klippa till alla och klistra in dem i albumen. Nu har jag iofs köpt på mig lite krimskrams att klistra in som dekoration mellan bilderna, så det ska bli kul. De borde komma på onsdag eller så. Perfekt för att ha något att göra istället för tentaplugga.... ;P

Vartifrån kommer alla förbannade blomflugor??? Blir galen på dessa äckel. Trodde de skulle frysa ihjäl hela bunten nu på vintern, men icke...

Köpte mig en pizza igår också. mm... gott.. och helt klart värt det.
Slappade framför TVn en hel del också... Lätt hänt att man fastnar där när man väl satt sig. Men det var ju trots allt lördag.

-----------------

I morse käkade vi äggröra och bacon till frukost. Superlyxigt! Sen var tanken att jag skulle ta en vända runt berget också, men då träffade jag mor som skulle laga mat, så då blev det en vända runt Hönsan bara. Hem och duscha och sen fiskgryta med mor och far. =)

Vi var även hem till Farmor och Farfar en sväng och tokfikade. Jättemysigt, men det är riktigt tomt utan hundarna......
Vi kikade även på deras nya lägenhet. Det kommer nog bli jättefint där tror jag.

                                             
                                                                      Pälskling <3



Hittade en trevlig musikkanal nu också..  http://www.radioflashfm.com/site/player/

Alltså, jag känner mig nästan lie stenålders, men hur tusan fixar man så att bloggen ser sådär flashigt snygg och personlig ut som den gör hos annat folk? Begriper mig verkligen inte på sådana html-koder, så om någon vänligt själ läser detta och är expert så.. hehe.

Hm.. undrar om man ska dra fram skapargrejerna... vore nåt det. Fast det skulle förstås behöva städas lite också... Inget som inte kan vänta tills imorgon förstås.

Open mind for a diffrent view/Metallica

håll bara med/T


 .................................Tillägg kl 21:44 En ny liten person har fötts i skräddarbacken.
STORT GRATTIS Hjalle&Linda <3

utan vidare...

Fredag. Sov ikapp gårdagen, skönt...

Älskling fixade frukost, rostade mackor och te. Mysigt att äta frukost ihop för en gångs skull. Det händer inte så ofta annars. Sedan häckade jag framför datorn ytterligare en timme innan jag gick på långpromenad runt berget. Strålande väder och så himla skönt, verkligen.

Kom hem ett par timmar senare till ett dukat bord, och vi åt blodpudding til lunch.

Tips:
Blodpudding ska ätas med bacon, lingonsylt och pizzasallad.

                               

Sorterade lite bilder inför framkallning, nu ska jag bara flytta över dem och redigera dem lite innan jag skickar iväg dem.

hm... Vad har jag gjort mera? jo, pluggade ett par timmar, innan jag däckade på soffan. Nu är det ingenting på TV och jag är hungrig, men orkar verkligen inte gå ner och köpa pizza.. hmm. kanske ska laga lite mat ändå... kanske...

Mor har kräksjukan, så dit vill jag inte gå. Kanske ska sätt mig med bilderna ändå.. eller?

Nåväl, varma laxar, nu tar jag mig ett glas Kapten vaddetnuvar och kokar lite spagetti.

hupphupp/T

Gratis glass

Igårkväll hälsade vi på våra kära grannar en stund. Spelade ett parti Fia med Knuff och tittade på Mini när hon "åt" smörgåsrån.... =)

Bytte lite snärtigt om för gymet, när Ursila SMSade att det var gympa i V-hyttan. Sprang ut till bilen och 15min efter att ha pratat med Ursila var jag på plats och skumpade och gumpade i lag.

Fixade iordning lite pastasallad på buljongen som blivit över sedan lunchens grönsakssoppa, lite tv och sedan i säng.

Vaknade 4 i morse och kunde verkligen inte somna om. Efter en och en halv timmes trugvila gav jag upp och gick ut på promenad istället. Så himla skönt att promenera i vintergnistret med en bok i örat. Den tar sig, men är fortfarande inte sådär jätterafflande.
                                  

Hade jättemycket tid på mig alltså innan det var dags att åka till Blge och alltså slutade det med att jag var sen.
Pluggade juridik hela förmiddagen, lunchade och sedan marknadsföring på eftermiddagen. Tjabo ska bli pappa! Grattis!!! =)

Efter föreläsningen följde jag skyltarna mot Glass och äventyret slutade i en gratis glass. Magnun temptaion. hihi.
Den glassen räddade mig hem vill jag lova. Har just hällt i mig lite grönsakssoppa igen och plockat i ordning lite.. Nu tänker jag bara slappa fram till pushen kl.7.

kokta morötter/T

Slö, slöare, majfluga...

Igår var det planerat att jag skulle läsa in de kapitel jag inte hunnit med på förmiddagen innan föreläsningen. Knappast.

Gick upp för sent (8) fixade över en ljudbok på mp3-spelaren som jag tänkte ha på morgonpromenaderna. "Den samvetslöse" hette den. (Minns pinsamt nog inte namnet på författaren.) Eftersom min spelare nu är av ett suspekt märke med asiatiskt ursprung tog det 20min bara att flytta över filerna, och eftersom jag lätt blir distraherad gav det mig tid att skrota runt i lägenheten, vattna blommorna, packa upp lite sen Tyskland osv...
kom nog inte iväg på promenaden förrän vid 9.

Hem äta frukost och sen fastnade jag vid datorn hela förmiddagen. Visst, lite fick jag väl gjort, men inte alls som jag tänkt.
Trevligt samtal med Grodflickan dock. Förgyller alltid vardagen.

Föreläsningen var givande, och jag fick även besked om att jag ska arbeta ensam med seminarieuppgiften eftersom A-S hoppat av. Tråkigt värre. Inte att jag måste göra det själv, det är lugnt, men att A-S inte är med... Men kanske kommer hon tillbaka i höst.

Eftermiddagen ägnades åt intensivt slöande framför 70showen innan jag drog iväg och simmade lite.

Sedan middag och läggdags.

Kollade i och för sig på "The Mentalist" också. Sjukt bra! Jag älskar verkligen serier där huvudpersonerna är dryga, cyniska eller bara allmänt elaka. Det var ett svårt beslut att välja mellan The Mentalist och House som helt enligt lagen om alltings jävlighet delar sändningstid. Men, efter ett gemensamt beslut om att ge nykomlingen en chans, måste jag nu säga att det förmodligen kommer bli samma val framöver. House har ändå haft sin tid i rampljuset.

----------

Vad har då dagen att erbjuda? Ansiktsbehandling! Jomenvisst. Lyxlir utan dess like....

Sen ska jag, SKA jag sätta mig och strukturera upp tentaplugget. och därmed Basta!

                                                     

Träning också.. gym eller jogging? Det rä så himla kallt bara... lutar nog åt skrotbryta.

Kräm till frukost/T

Ett försök då.

Så, då var det alltså tänkt att jag ska göra mitt bästa för att hålla liv i en nu så kallad blogg.

Jag inleder då med semestern som varit.

En trivsam vecka, som spenderats i det germanska riket i samspel med släkt och familj.

Lördag: Kristofers födelsedag. Flygresan gick mycket bra, likaså tåganslutningar och slutlig skjuts. Smidigt och lätt.

Söndag: Tripp runt till alla tanter, pappa krockade bilen, och promenad i Saltzburg.

Måndag: Marinas födelsedag. Brotta på slalomskidor och plåga sig ner för bergen. (Nåväl, för resterande personer som inte är lika stora fegisar som jag själv var det kanske inte alls lika plågsamt med tanke på att det var strålande sol, ett par minusgrader och helt fantastisk omgivning, verkligen.)

Tisdag: Slapp förmiddag och sedan ännu en åktur till Österrike och Europapark, dvs en byggnad som förmodligen står sig stark i VM i shopping. Eller kanske inte, men mycket finns det och billigt är det. =)

Onsdag: Mammas födelsedag. Lyxfrukost på tennisresturang. Hem, proppmätta, vila middag en stund sedan träff med alla mammas kusiner i en ”bierstube” där man fick ta med egen mat, köpa kött till och öl. TremänningDaniel full som en alika till följd av att ha blivit ilurad fyra stop öl av sin käre storebror. (fyra stop öl är alltså lika med strax över 4 liter öl)

Torsdag: Opas födelsedag. Dagen då vi var på Globus. Globus kan inte förklaras, Globus måste upplevas. Sedan var det dags för smörgåstårta och fika hemma hos tante Traudi för att fira Opa.

Fredag: Julians födelsedag. Dagen spenderades på Termalbad, varmvattenbad utomhus. Supermysigt!!! Rena, trötta och glada i våra hågar stannade vi till på en resturang innan vi åkte vidare och spenderade kvällen på en privat kegelbana. Keglade och drack öl hela kvällen, och eftersom Julian tyvärr inte kunde följa med, ringde vi naturligtvis upp och sjöng ”ja må han leva” för fulla halsar.

Lördag: Daniels födelsedag. Mycket slappande blev det. Åkte till Freilassing en sväng med mamma för lite slentrianshopping, men annars hängde vi mest i lägenheten och packade och städade. Nice.

Söndag: Hemfärd.

Skönt att komma hem.

Måndag: Back to school. Tråkigaste föreläsaren som någonsin skådats. Högskolan Dalarna, utbildningens slasktratt.

Nu ska vi åka och handla lite mat.

Handla/T

RSS 2.0